1. Beleggen
  2. Services rondom beleggen
Aandelenhandelaren achter hun computerschermen

Van Lanschot services rondom beleggen

Van Lanschot services

Met onze persoonlijke service en innovatieve tooling onderscheiden we ons. Daardoor profiteert u van een nóg betere dienstverlening.
Beleggen App

Beleggen App

Wilt u altijd en overal inzicht in uw beleggingsportefeuille, snel contact met uw specialist én het actuele beleggingsnieuws lezen? Download dan de Beleggen App.
Beleggersinformatiesite

Beleggersinformatiesite

Profiteer van exclusieve informatie en analyses waardoor u beter geïnformeerd bent. Zo wordt beleggen nog interessanter. Als klant van Van Lanschot krijgt u exclusieve toegang tot onze Beleggersinformatiewebsite, een portal waar u toegang heeft tot de meest recente trends en ontwikkelingen op de financiële markten. Deze toegang is exclusief voor klanten van Van Lanschot die beleggen via Vermogensbeheer en Beleggingsadvies.
Overstapservice

Overstapservice

Belegt u bij Van Lanschot en wilt u het liefst alles onder één dak? Dan kunt u een betaalrekening openen. Voor een gemakkelijke overstap kunt u de Overstapservice aanvragen. Daarmee helpen we u om uw betalingsverkeer efficiënt over te zetten naar Van Lanschot. Natuurlijk zonder dat uw betalingen er hinder van ondervinden.

De Overstapservice is een gezamenlijk initiatief van de banken in Nederland. Hoe de service werkt, wat wij voor u regelen en wat u zelf moet regelen leest u op www.overstapservice.nl. Hier vindt u ook een brochure met de voorwaarden.

Corporate actions

Informatie over corporate actions

Corporate actions zijn activiteiten van beursgenoteerd bedrijven, bijvoorbeeld een aandeelhoudersvergadering houden, dividend uitbetalen of extra kapitaal ophalen (claim-emissie).

Europese beursgenoteerde vennootschappen

Voor alle Europese beursgenoteerde vennootschappen waarvan u direct aandeelhouder bent, brengen we u zo snel mogelijk op de hoogte als we informatie over corporate actions ontvangen. Dit kunnen we alleen doen via online bankieren (Mijn Van Lanschot). We hebben deze informatieverstrekking ook verwerkt in onze productvoorwaarden. Deze kunt u nalezen in de Voorwaarden Beleggen.

Aandelen buiten de Europese Unie en overige beleggingen

Voor corporate actions van aandelen buiten de Europese Unie en overige beleggingen geldt dat we u in de meeste gevallen alleen informeren bij meer ingewikkelde corporate actions, als we de informatie via onze kanalen tijdig en volledig ontvangen. Dit kunnen we ook digitaal doen, bijvoorbeeld per e-mail. Een meer ingewikkelde corporate action is bijvoorbeeld een openbaar bod, een claim-emissie, een overname of een fusie met een keuzemogelijkheid.

Fraude voorkomen

Om fraude tegen te gaan, probeert Van Lanschot net als andere banken phishingmails, -sms-berichten, -app-berichten, -websites en dergelijke te traceren en deze sites zo snel mogelijk uit de lucht te (laten) halen. We proberen frauduleuze betalingen te herkennen en delen onze kennis en ervaring met andere banken en politie. We doen er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren en waarschuwen.

Meer informatie

  • Lees meer over fraude herkennen en voorkomen op Veilig Bankieren.
  • Op het gezamenlijke platform van banken in Nederland veiligbankieren.nl vindt u aanvullende informatie over internetcriminaliteit en tips en tests over veilig internetbankieren.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel