Pymwymic kondigt Van Lanschot als investeerder aan

Vandaag kondigt Pymwymic aan dat Van Lanschot gaat investeren in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund. Van Lanschot wil met deze stap het investeren in duurzame doelen op grotere schaal bevorderen, een gebied waar Pymwymic al meer dan 20 jaar ervaring in heeft. Beide organisaties zijn onderdeel van de groeiende gemeenschap van bedrijven en individuen die bijdragen aan investeringsoplossingen met een positieve impact op mens en milieu.

Complementaire samenwerking
Richard Bruens, lid Executive Board Van Lanschot Kempen, verantwoordelijk voor Private Banking: ‘In ons beleggingsbeleid speelt duurzaamheid een belangrijke rol en ook bij onze klanten komt de wens om maatschappelijk rendement te maken steeds meer voor. In dit kader hebben wij vorig jaar de Impact Investing propositie ontwikkeld. Deze investering in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund is een mooie kans om onze kennis en ervaring op het gebied van impact investing verder te vergroten.’

Van Lanschot investeert € 500.000 in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund. Pymwymic kan met deze investering van Van Lanschot meer impact ondernemingen ondersteunen.

Duurzame veranderingen komen van het bedrijfsleven
Impact ondernemingen hebben als hoofddoel om problemen als milieuvervuiling, klimaatverandering en slechte leefomstandigheden op te lossen. Dit type bedrijf streeft ook financieel rendement na en is niet afhankelijk van giften, waardoor het ook op de lange termijn het werk kan blijven voortzetten. Voorbeelden van zulke ondernemingen zijn Fairphone, die met een eerlijke productieketen duurzame mobiele telefoons maakt, en !nspiraFarms, dat gekoelde duurzame opslagoplossingen biedt aan groeiende agrarische bedrijven in Afrika en Latijns Amerika.

Over Pymwymic
Pymwymic (‘Put Your Money Where Your Meaning Is Community’) is een gemeenschap van vermogende families, filantropen en individuele beleggers. Het is een van de eerste organisaties die in Europa startte met 'impact investeren’. Daarmee bouwt Pymwymic aan een nieuwe economie waarin het welzijn van mens, maatschappij en natuur centraal staat. In de afgelopen twee decennia heeft Pymwymic ca 50 miljoen geïnvesteerd, meer dan 60 bedrijven met aanzienlijke opstart- en groeifinanciering geholpen en honderden impact ondernemers ondersteund. Daarmee heeft Pymwymic een vliegwiel aan blijvende positieve verandering in gang gezet. Het motto van Pymwymic is ‘Learn, Share, Invest’.

Van Lanschot maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Gaat u verder op de site? Dan stemt u erin toe dat wij cookies plaatsen. Lees meer over cookies bij Van Lanschot