Laatste 10 cijfers van Nederlands IBAN vanaf 2020 niet meer los gebruiken

Vanaf 1 januari 2020 zijn de laatste tien cijfers van het Nederlandse IBAN niet meer gegarandeerd uniek. Het volledige IBAN (dat bestaat uit 18 cijfers en letters) blijft wel uniek.

Deze wijziging heeft geen gevolgen voor particuliere rekeninghouders. Er verandert niets aan bestaande IBANs.

Zakelijk partijen kunnen er echter wel iets van merken. Zij moeten mogelijk voor 2020 hun administratieve systemen of processen aanpassen. Daarom roept Betaalvereniging Nederland zakelijke gebruikers en softwarebedrijven op om hun systemen en processen op korte termijn te controleren. Informatie hierover vindt u op de website van de Betaalvereniging.

Samenstelling IBAN vanaf 1 januari 2020

Van Lanschot maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Gaat u verder op de site? Dan stemt u erin toe dat wij cookies plaatsen. Lees meer over cookies bij Van Lanschot