Van Lanschot Kunstprijs: stem op uw favoriete werk

De tien genomineerden voor de Van Lanschot Kunstprijs zijn bekend. Uit 508 inzendingen selecteerde een selectiecommissie tien kunstwerken die het beste de huidige tijdsgeest in beeld wisten te brengen. U kunt nu uw stem uitbrengen op uw favoriete kunstwerk!

De vier kunstwerken die in de maand september de meeste stemmen krijgen, vormen de finalisten van de Van Lanschot Kunstprijs. Uit deze publieksfavorieten kiest de professionele jury de uiteindelijke winnaar.

Alle inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van drie criteria. Allereerst is gekeken naar de visuele kracht van het beeld, ten tweede naar de aansluiting met het thema tijdsgeest en als laatste naar originaliteit van het kunstwerk. Ook moeten deze drie aspecten zich op een evenwichtige manier tot elkaar verhouden.

Jury

De jury bestaat uit Patrick van Maris, Axel Rüger, Laurien Schroeder-Hessels, Duncan Stutterheim en Adjiedj Bakas. Alle leden van de jury van de Van Lanschot Kunstprijs hebben een passie voor kunst en vertegenwoordigen een specifiek aandachtsgebied vanuit hun professionele achtergrond.

Over de Van Lanschot Kunstprijs

In 2015 introduceerde Van Lanschot een nieuwe Nederlandse kunstprijs. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een hedendaagse kunstenaar die in zijn of haar werk het beste de huidige tijdgeest weet vast te leggen voor latere generaties. De prijs geeft de winnende kunstenaar een uniek podium in de Nederlandse kunstmarkt, onderdeel hiervan is een expositie van het werk.

Stem op uw favoriete kunstwerk op vanlanschot.nl/kunstprijs

 

 

Van Lanschot maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Gaat u verder op de site? Dan stemt u erin toe dat wij cookies plaatsen. Lees meer over cookies bij Van Lanschot