Van Lanschot publiceert halfjaarcijfers over 2015

Van Lanschot heeft op 25 augustus 2015 haar halfjaarcijfers over 2015 gepubliceerd.

De hoofdpunten in het kort:             

Wealth managementstrategie leidt tot verbetering kwaliteit inkomsten

Onze wealth managementstrategie vertaalt zich in de goede ontwikkeling van onze resultaten. De drie kernactiviteiten Private Banking, Asset Management en Merchant Banking dragen elk positief bij aan de nettowinst. Het eerste halfjaar van 2014 kende een substantieel verkoopresultaat, terwijl in 2015 de provisies, onze belangrijkste inkomstenbron, met 24% stijgen waardoor de kwaliteit van onze resultaten verbetert. Onze kapitaalpositie is onverminderd sterk.

Twee transacties aangekondigd in lijn met strategie

Het tweede halfjaar zijn we goed gestart met de aankondiging van de overname van MN UK door Kempen Capital Management. MN UK bedient pensioenfondsen met EUR 3,5 miljard fiduciair beheerd vermogen. Daarnaast hebben we de verkoop van een pakket van vastgoedleningen aangekondigd. Daarmee versnellen we de aangekondigde afbouw van de zakelijke kredietportefeuille en verbeteren we het risicoprofiel van Van Lanschot aanzienlijk.

Uiteraard werken we ook verder aan het verbeteren van de dienstverlening voor onze klanten en de versterking van onze positie. Op 21 augustus 2015 is de nieuwe campagne gestart van Evi van Lanschot. We breiden onze dienstverlening uit met Evi Pensioen: een flexibele, gemakkelijke en goed gespreide beleggingsoplossing die uitzicht geeft op het behalen van doelstellingen op de lange termijn.

Op koers

Al met al boeken we goede resultaten die aangeven dat we op koers liggen met de uitvoering van onze strategie.

Lees het persbericht over de halfjaarcijfers 2015 op de corporate website.

Hebt u vragen? Uw adviseur beantwoordt ze graag.

Van Lanschot maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Gaat u verder op de site? Dan stemt u erin toe dat wij cookies plaatsen. Lees meer over cookies bij Van Lanschot