Sneak preview verlichting Onze Lieve Vrouwetoren Amersfoort

De Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort krijgt een nieuwe verlichting. Speciaal voor relaties van Van Lanschot Amersfoort wordt de verlichting even ontstoken.

Duurzaam lichtproject

Van Lanschot Amersfoort steunt met veel plezier het lichtproject van de Stichting Stralend Middelpunt van Nederland. De Onze Lieve Vrouwetoren ligt op het kadastrale middelpunt van Nederland. Met haar 98,33 meter is zij de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van het land. De Amersfoortse lichtontwerper Jeroen Jans heeft een prachtig ontwerp gemaakt, dat recht doet aan het monumentale bouwwerk uit 1470. Jans maakt een kwaliteitsslag naar het heden door duurzame led-verlichting te gebruiken. De armaturen verlichten niet alleen de buitenzijde, maar ook de hogere vijf opengewerkte delen. Hierdoor wordt de toren een baken voor de stad en regio. De verlichting wordt bij de wijziging van de zomer- naar de wintertijd op zaterdag 25 oktober 2014 officieel in gebruik gesteld.

Programma

  • Het programma begint met de mogelijkheid om de toren geheel of gedeeltelijk te beklimmen onder leiding van gidsen.
  • Daarna geeft Evert Waterlander, econoom bij Van Lanschot, onze visie op de lichtpunten in de economie en vertelt Hans Kattemölle van de Stichting meer over de Onze Lieve Vrouwetoren.
  • Aansluitend trakteren wij u op een walking dinner, waarna het de bedoeling is om de verlichting, speciaal voor u, even te ontsteken.

Aanmelden

Relaties van Van Lanschot Amersfoort krijgen een persoonlijke uitnodiging voor deze avond. Hebt u de uitnodiging gemist? Neem dan contact op met uw bankier.

Van Lanschot maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Gaat u verder op de site? Dan stemt u erin toe dat wij cookies plaatsen. Lees meer over cookies bij Van Lanschot