1. Aanbod
  2. Vermogensregie
  3. Vermogensstructurering
Klantgesprek

Optimaliseer uw vermogen

Vermogensstructurering
  • Uw financiële, fiscale en juridische situatie in één oogopslag in beeld
  • Inzicht in optimaliseringsmogelijkheden en mogelijke valkuilen
  • Concrete oplossingen voor uw vermogen

Vermogensstructurering bij Van Lanschot

U wilt de regie houden over uw vermogen, maar dat valt niet altijd mee. Door uw vermogen helder te structureren helpen wij u inzicht en overzicht te geven. Daarbij komt vanzelf de vraag bovendrijven of wat u eerder heeft geregeld nog past bij uw situatie, wensen en doelstellingen. Misschien komen er zelfs zaken boven tafel die u niet heeft geregeld. Ons team vermogensstructureerders werkt dagelijks aan dit soort vraagstukken. Wij zijn u graag van dienst zodat u de regie over uw vermogen houdt.

De verschillende oplossingen

Vermogensbescherming

Bescherming van uw vermogen

U gaat of bent uw vermogen aan het overdragen aan uw (klein-) kinderen. U wilt dat dit vermogen en de toekomstige waardestijging van dit vermogen bij hun terechtkomt. Alleen wilt u bepalen wanneer uw (klein-) kinderen over dit vermogen mogen en kunnen beschikken. Ook bij overlijden kunt u de zeggenschap nog niet aan uw (klein-) kinderen geven als u dat zou willen. Hoe u dit kunt regelen? Daar zijn verschillende manieren voor. We bespreken graag uw opties.

Vermogensoverdracht

Uw vermogen overdragen naar de volgende generatie(s)

U wilt uw (klein-)kinderen financieel ondersteunen bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning of u wilt dat ze jaarlijks iets meer bestedingsruimte hebben.  Hoe kunt u dat het beste doen? Wilt u liever met warme hand schenken of wacht u tot het moment van overlijden? Wat kan en mag u doen? Ook is het hierbij van belang dat uzelf voldoende vermogen over houdt voor als u ouder wordt en misschien zorg moet inkopen. Wij denken graag met u mee zodat u de beste keuze kan maken. Dat geldt ook voor het nalaten van uw vermogen of uw onderneming mocht u komen te overlijden. Lastige vraagstukken, maar eenmaal geregeld, geeft het duidelijkheid en rust.

Meer informatie over bijvoorbeeld een ondernemerstestament vindt u in de TestamentenWijzer, over het familiefonds in de FamiliefondsWijzer en over schenken in de SchenkingsWijzer.

 

Ervaring en samenwerken

het team
Voor onze klanten hebben we een eigen team van professionele vermogensstructureerders. Allen met jarenlange ervaring, vaak een fiscale/juridische opleiding  en aangesloten bij diverse beroepsorganisaties, zoals federatie financiële planners, register estate planners of register belasting adviseurs. Het team is op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op financieel,  fiscaal en juridisch gebied om u optimaal te kunnen informeren. In de praktijk wordt vaak nauw samengewerkt met reeds bestaande specialisten van onze klanten zoals de fiscalist, accountant en/of notaris.

Meer weten? Wij kijken graag mee in uw unieke situatie

MAAK EEN AFSPRAAk
Vermogensstructureerder Chantal Lucas
Chantal Lucas-Barmentloo
Teamleider Vermogensstructureerders
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel