1. Aanbod
 2. Vermogensregie
Vermogensregie bij Van Lanschot

Haal meer uit uw vermogen

Vermogensregie
 • Sinds 1737 gespecialiseerd in de toekomst
 • Inzicht in uw doelen en de haalbaarheid. Nu én later
 • Persoonlijke aandacht op basis van vertrouwen, rust en discretie

Vermogensregie in 2 minuten 

video

Bent u op weg om uw toekomstplannen te realiseren?

Vermogen brengt naast comfort ook verantwoordelijkheden met zich mee. Voor uzelf, maar ook voor de volgende generatie en voor de maatschappij. Veranderingen in de samenleving hebben invloed op uw vermogen. Het leidt tot vragen: welk deel van uw vermogen heeft u zelf nodig? Hoe beheert u het deel van uw vermogen voor de volgende generatie? Wilt u hen daarop voorbereiden? Hoe kunt u uw vermogen inzetten voor een betere wereld? 

Van Lanschot helpt hierbij.

Alles helder met Vermogensregie

Van Lanschot heeft Vermogensregie, een eigen traject van gesprekken tot advies. Vermogensregie is een voortdurend proces, waarbij verschillende aspecten van u en uw vermogen aan bod komen. We besteden dat niet uit, we hebben het zelf in huis. Het is onderdeel van onze Private Banking dienstverlening. Graag doorlopen we samen met u dit traject.
 • Stap 1: Vermogenshorizon – Toekomstplannen en financiële middelen
  Vermogenshorizon gaat over u en uw toekomstplannen. Wilt u eerder stoppen met werken? Uw huis verbouwen? Nog een keer een nieuw huis kopen, misschien wel een droomhuis in het buitenland? Of uw kinderen helpen met het kopen van een eigen huis, of het starten van een bedrijf? En als u moet kiezen: wat is belangrijk, en wat is minder belangrijk? Denk hierbij ook aan de effecten van een lang leven op uw financiële positie. Misschien wilt u over enige tijd particuliere zorg inkopen, zodat u in uw eigen huis kunt blijven wonen. We maken uw wensen concreet en vertalen deze naar financiële doelen. Ook brengen we in kaart hoe uw vermogen en uw huidige en toekomstige inkomen zijn opgebouwd. Vermogenshorizon brengt financiële middelen en toekomstplannen met elkaar in evenwicht.
 • Stap 2: Vermogensstructurering – Wat zijn uw mogelijkheden?
  Vermogensstructurering gaat over wat er in uw situatie beter kan of waar misschien nog niet over is nagedacht. Daarbij concentreren we ons op de zaken die u belangrijk vindt, en waar we kansen voor u zien. Een vast onderdeel zijn de mogelijkheden om belasting te besparen, bijvoorbeeld door slim te kiezen tussen Box 1, Box 2 en Box 3. Ook brengen we in kaart wat er financieel gebeurt bij een onverhoopt vroegtijdig overlijden, de mogelijkheden van huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Hoe laat u elkaar goed verzorgd achter? En we bespreken met u of er ruimte is voor vermogensoverdracht naar een volgende generatie. Welke mogelijkheden heeft u hiervoor? En wanneer is het verstandig om daarmee te beginnen? In de praktijk werken we ten aanzien van deze onderwerpen vaak samen met specialisten zoals uw fiscalist en en uw notaris.
 • Stap 3: Vermogensoplossingen - Advies op maat
  De voorgaande stappen geven inzicht in waar u staat en wat u op termijn wilt realiseren. Deze informatie zetten we in om de juiste vermogensoplossingen aan te reiken of bestaande oplossingen aan te passen. Van Lanschot Private Banking biedt gespecialiseerde vermogensoplossingen aan op het gebied van beleggen, financieren, vermogensoverdracht (Next Gen) en rapporteren.
Toekomstplannen maken – en bijsturen
Wat is uw planning? Wij houden rekening met de termijn waarop u uw toekomstplannen wilt realiseren. Dit kan invloed hebben op de wijze waarop uw vermogen wordt belegd en de haalbaarheid van uw plannen. Wanneer u gaat beleggen kan een deel van uw vermogen gereserveerd worden om de uitgaven voor de komende jaren te dekken. Het gedeelte van uw vermogen dat pas over tien of twintig jaar een rol gaat spelen biedt andere mogelijkheden. En veranderen uw plannen of omstandigheden? Dan gaan we graag opnieuw met  u in gesprek. Indien nodig passen we de strategie aan. Wij monitoren uw vermogen en de haalbaarheid van uw toekomstplannen. Via dit traject geven wij u inzicht en de mogelijkheid om uw toekomstplannen en vermogen met elkaar in balans te houden. Dat geeft rust over uw financiële positie. 

Zet ons aan het werk

En ontvang een actiegericht plan dat met u meegroeit. Zo haalt u alles uit uw vermogen.

Helder en inzichtelijk

Coen Janssen | 42 | Groessen
Een zeer goed gevoel bij het doorlopen van de Vermogenshorizon-tool van Van Lanschot. Heldere stappen en direct inzichtelijk wat de gevolgen zijn van eventuele wijzigingen. Heel fijn!

  Zo lang mogelijk gezond blijven

  Ruim de helft van de miljonairs heeft een reservering gedaan voor de inkoop van extra zorg of denkt eraan een reservering hiervoor te maken. Met de ZorgScan maakt u inzichtelijk wat u belangrijk vindt, en hoe u dit financieel het beste kunt inrichten.

  Online vermogensbeheer

  Evi van lanschot
  Wij voegen als private bank de meeste waarde toe als uw vermogen een bepaalde omvang heeft bereikt. Als u een starter bent op de vermogensmarkt dan bent u ook welkom. Wij stellen onze kennis van Private Banking beschikbaar via Evi, de online coach voor beleggen.