1. Aanbod
 2. Vermogensregie

Haal meer uit uw vermogen

Vermogensregie
 • Sinds 1737 gespecialiseerd in de toekomst
 • Inzicht in uw doelen en de haalbaarheid. Nu én later
 • Persoonlijke aandacht op basis van vertrouwen, rust en discretie

Vermogensregie in 2 minuten 

video

Bent u op weg om uw toekomstplannen te realiseren?

Vermogen brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Voor uzelf, maar ook voor de volgende generatie en voor de maatschappij. Veranderingen in de samenleving hebben invloed op uw vermogen. Het leidt tot vragen: welk deel van uw vermogen heeft u zelf nodig? Hoe beheert u het deel van uw vermogen voor de volgende generatie? Wilt u hen daarop voorbereiden? Hoe kunt u uw vermogen inzetten voor een betere wereld? 

Van Lanschot helpt hierbij.

Alles helder met Vermogensregie

We werken met Vermogensregie, een eigen traject van gesprekken tot advies. Vermogensregie is een voortdurend proces, waarbij verschillende aspecten van uw vermogen aan bod komen. We besteden dat niet uit, we hebben het zelf in huis. Het is onderdeel van onze Private Banking dienstverlening – en voor u zonder kosten. Graag doorlopen we samen met u dit traject.
 • Stap 1: Vermogenshorizon – Toekomstplannen en financiële middelen
  Vermogenshorizon gaat over u en uw toekomstplannen. Wilt u eerder stoppen met werken? Uw huis verbouwen? Nog een keer een nieuw huis kopen, misschien wel een droomhuis in het buitenland? Of uw kinderen helpen met het kopen van een eigen huis, of het starten van een bedrijf? En als u moet kiezen: wat is belangrijk, en wat is minder belangrijk? Denk hierbij ook aan de effecten van een lang leven op uw financiële positie. Misschien wilt u over enige tijd particuliere zorg inkopen, zodat u in uw eigen huis kunt blijven wonen. We maken uw wensen concreet en vertalen deze naar financiële doelen. Ook brengen we in kaart hoe uw huidige en toekomstige inkomen en uw vermogen zijn opgebouwd. Vermogenshorizon brengt financiële middelen en toekomstplannen met elkaar in evenwicht.
 • Stap 2: Vermogensstructurering – Wat zijn uw mogelijkheden?
  Vermogensstructurering gaat over wat er in uw situatie beter kan of waar misschien nog niet over is nagedacht. Daarbij concentreren we ons op de zaken die u belangrijk vindt, en waar we kansen voor u zien. Een vast onderdeel zijn de mogelijkheden om belasting te besparen, bijvoorbeeld door slim te kiezen tussen Box 1, Box 2 en Box 3. Ook brengen we in kaart wat er financieel gebeurt bij een onverhoopt vroegtijdig overlijden, de mogelijkheden van huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Hoe laat u elkaar goed verzorgd achter? In de praktijk is dit een samenwerking tussen uzelf, uw private banker, uw fiscalist en uw notaris.
 • Stap 3: Vermogensoplossingen
  De voorgaande stappen geven inzicht in waar u staat en wat beter kan. Die informatie zetten we in om de juiste vermogensoplossingen aan te reiken of bestaande oplossingen aan te passen. Een beleggingsspecialist maakt een advies op maat, gebaseerd op de structuur van uw vermogen en de concrete invulling van uw wensen en dromen. In het advies leest u geen verrassingen, maar een scenario waarin alle aspecten van vermogensbeheer en beleggingsadvies zijn meegenomen.
Plannen maken – en veranderen
Wat is uw planning? Het advies houdt rekening met de termijn waarop u uw toekomstplannen wilt realiseren. Dit kan invloed hebben op de wijze waarop uw vermogen wordt belegd, gericht op het maximaliseren van de haalbaarheid van uw toekomstplannen. Een deel van uw vermogen blijft gereserveerd om de uitgaven voor de komende jaren te dekken. Het gedeelte van uw vermogen dat pas over tien of twintig jaar een rol gaat spelen, biedt andere mogelijkheden. En veranderen uw plannen, of de omstandigheden? Dan verandert de strategie. In ons monitoring-proces volgen we samen de waarde van uw beleggingen en de haalbaarheid van uw toekomstplannen. Dat geeft rust over uw financiële positie.

Zet ons aan het werk

En ontvang een actiegericht plan dat met u meegroeit. Zo haalt u alles uit uw vermogen.

Vermogensoverdracht naar de volgende generatie

Connext
Bij families leven er verschillende vraagstukken over overdracht van vermogen aan de volgende generatie. Ook is er een toenemende aandacht voor zorg voor later. Met ConneXt ondersteunen we ouders en (klein)kinderen bij een gedegen voorbereiding op de overdracht van vermogen of het familiebedrijf.

Zo lang mogelijk gezond blijven

Ruim de helft van de miljonairs heeft een reservering gedaan voor de inkoop van extra zorg of denkt eraan een reservering hiervoor te maken. Met de ZorgScan maakt u inzichtelijk wat u belangrijk vindt, en hoe u dit financieel het beste kunt inrichten.

Online vermogensbeheer

Evi van lanschot
Wij voegen als private bank de meeste waarde toe als uw vermogen een bepaalde omvang heeft bereikt. Als u een starter bent op de vermogensmarkt dan bent u ook welkom. Wij stellen onze kennis van Private Banking beschikbaar via Evi, de online coach voor beleggen.

Ook interessant voor u

kennis & inspiratie