1. Aanbod
 2. Vermogensregie
Vermogensregie bij Van Lanschot

Haal meer uit uw vermogen

Vermogensregie
 • Inzicht in uw doelen en de haalbaarheid. Nu én later
 • Behalen van uw toekomstplannen
 • Persoonlijke aandacht op basis van vertrouwen, rust en discretie

Vermogensregie in 2 minuten 

video

Bent u op weg om uw toekomstplannen te realiseren?

Vermogen brengt naast comfort ook verantwoordelijkheden met zich mee. Voor uzelf, maar ook voor de volgende generatie en voor de maatschappij. Van Lanschot heeft Vermogensregie, een eigen traject van gesprekken tot advies. Vermogensregie is een voortdurend proces, waarbij verschillende aspecten van u en uw vermogen aan bod komen. Graag doorlopen we samen met u dit traject.

De stappen van Vermogensregie

Vermogenshorizon

Toekomstplannen en financiële middelen

Stap 1
Vermogenshorizon gaat over u en uw toekomstplannen. Wilt u eerder stoppen met werken? Uw huis verbouwen? Nog een keer een nieuw huis kopen, misschien wel een droomhuis in het buitenland? Of uw kinderen helpen met het kopen van een eigen huis, of het starten van een bedrijf? En als u moet kiezen: wat is belangrijk, en wat is minder belangrijk? Denk hierbij ook aan de effecten van een lang leven op uw financiële positie. Misschien wilt u over enige tijd particuliere zorg inkopen, zodat u in uw eigen huis kunt blijven wonen. We maken uw wensen concreet en vertalen deze naar financiële doelen. Ook brengen we in kaart hoe uw vermogen en uw huidige en toekomstige inkomen zijn opgebouwd. Vermogenshorizon brengt financiële middelen en toekomstplannen met elkaar in evenwicht.
Vermogensstructurering

Wat zijn uw mogelijkheden?

Stap 2
Vermogensstructurering gaat over wat er in uw situatie beter kan of waar misschien nog niet over is nagedacht. Daarbij concentreren we ons op de zaken die u belangrijk vindt, en waar we kansen voor u zien. Een vast onderdeel zijn de mogelijkheden om belasting te besparen, bijvoorbeeld door slim te kiezen tussen box 1, 2 en 3. Ook brengen we in kaart wat er financieel gebeurt bij een onverhoopt vroegtijdig overlijden, de mogelijkheden van huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Hoe laat u elkaar goed verzorgd achter? En we bespreken met u of er ruimte is voor vermogensoverdracht naar een volgende generatie. Welke mogelijkheden heeft u hiervoor? En wanneer is het verstandig om daarmee te beginnen? In de praktijk werken we ten aanzien van deze onderwerpen vaak samen met specialisten zoals uw notaris en fiscalist.
Vermogensoplossingen

Advies op maat

Stap 3
De voorgaande stappen geven inzicht in waar u staat en wat u op termijn wilt realiseren. Deze informatie zetten we in om de juiste vermogensoplossingen aan te reiken of bestaande oplossingen aan te passen. Van Lanschot Private Banking biedt gespecialiseerde vermogensoplossingen aan op het gebied van beleggen, financieren, vermogensoverdracht en rapporteren.
Vergaderruimte met adviseur en klant

Helder en inzichtelijk

Coen Janssen | 42 | Groessen
Een zeer goed gevoel bij het doorlopen van de Vermogenshorizon-tool van Van Lanschot. Heldere stappen en direct inzichtelijk wat de gevolgen zijn van eventuele wijzigingen. Heel fijn!

  Vermogen overdragen naar de volgende generatie

  Vermogensoverdracht
  De toekomstplannen van u en de volgende generatie realiseren.  Voordat u daadwerkelijk gaat schenken, moet u zich eerst een belangrijke vraag stellen: is het - gezien mijn financiële situatie - wel verstandig om te schenken? Het is belangrijk dat u onderzoekt of u zelf voldoende vermogen overhoudt voor de door u gewenste levensstijl, nu én in de toekomst. Daarom is het verstandig om een schenkingsplan te maken. 
  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel