1. Aanbod
 2. Sparen
 3. Wealth Management Arrangement

Wealth Management Arrangement

Wanneer u vermogen aanhoudt bij Van Lanschot Nederland komt u in aanmerking om tegen gunstigere rentecondities uw spaargelden aan te houden. Zo blijft, in deze tijd van negatieve spaarrentes, de combinatie van sparen én beleggen interessant.

Het Wealth Management Arrangement in 1 minuut

Belegt u in een Beheer- of Adviesportefeuille? Dan bepaalt de omvang van deze beleggingen de mate waarin u de spaartegoeden bij ons kan aanhouden tegen gunstigere rentecondities op uw Spaar & DepositoRekening.

Meer informatie over het Wealth Management Arrangement vindt u hieronder.
 • Wat is het Wealth Management Arrangement?
  Als gevolg van marktontwikkelingen ontvangt u al enige tijd geen rentevergoeding meer over uw spaartegoeden. Boven een bepaald saldo (de rentetrede) is de rente zelfs negatief. Met de introductie van het Wealth Management Arrangement maken wij gunstigere rentecondities op uw Spaar & DepositoRekening mogelijk op basis van uw belegd vermogen. Vanaf 1 januari 2021 stellen wij de rentecondities op uw Spaar & DepositoRekening ieder kwartaal vast op basis van het gemiddeld belegd vermogen in uw vermogensbeheer- en uw beleggingsadviesportefeuille(s) van het voorgaande kwartaal. Dit gemiddeld belegd vermogen bepaalt welke Wealth Management Groep met bijbehorende rentecondities voor uw Spaar & DepositoRekening gelden.
 • Hoe wordt de rente bepaald?
  Vanaf 1 januari 2021 stellen wij de rentecondities op uw Spaar & DepositoRekening ieder kwartaal vast op basis van het gemiddeld belegd vermogen in uw vermogensbeheer- en uw beleggingsadviesportefeuille(s) van het voorgaande kwartaal. Dit gemiddeld belegd vermogen bepaalt welke Wealth Management Groep met bijbehorende rentecondities voor uw Spaar & DepositoRekening gelden. 
 • Waar kan ik mijn rentecondities zien?
  In Mijn Van Lanschot ziet u op welke Spaar & DepositoRekening het Wealth Management Arrangement van toepassing is en in welke Wealth Management Groep deze rekening valt. Op www.vanlanschot.nl/tarieven/sparen staat een overzicht van de actuele rentecondities per Wealth Management Groep. Heeft u nog een Spaar & DepositoRekening maar dan zonder Wealth Management Arrangement? In dat geval gelden er andere rentetreden en rentepercentages. Deze kunt u ook terugvinden onder www.vanlanschot.nl/tarieven/sparen.
 • Hoe wordt het Wealth Management Arrangement op mijn Spaar & DepositoRekening actief?
  Het Wealth Management Arrangement gaat automatisch in op uw Spaar & DepositoRekening. U hoeft daar niets voor te doen. De rentecondities van uw Spaar & DepositoRekening stellen wij automatisch vast aan het begin van het kwartaal op basis van het gemiddeld belegd vermogen in uw vermogensbeheer- en adviesportefeuille(s) van voorgaand kwartaal. Let op! Het Van Lanschot Wealth Management Arrangement is van toepassing op één Spaar & DepositoRekening op uw naam. 
 • Hoe kunt u het Wealth Management Arrangement omzetten naar een andere Spaar & Depositorekening?

  U kunt het Wealth Management Arrangement omzetten naar een andere Spaar & DepositoRekening met dezelfde tenaamstelling. Neem hiervoor contact op met uw banker.

 • Hoe wordt mijn gemiddeld belegd vermogen vastgesteld?

  Met het Wealth Management Arrangement zijn de voor u geldende rentecondities afhankelijk van het door u bij ons in Nederland aangehouden vermogen. Dit betreft de onderstaande rekeningen met dezelfde tenaamstelling als uw Spaar & DepositoRekening:

  • het belegde vermogen op uw beleggingsadviesrekening(en), en
  • het belegde vermogen en tegoed op uw vermogensbeheerrekening(en).

  Aan het begin van iedere maand bepalen wij de waarde van het belegd vermogen. Aan het eind van ieder kwartaal tellen we de waarden van de vier laatste maanden bij elkaar op en delen deze door vier. Dit gemiddelde vermogen bepaalt welke Wealth Management Groep voor de in een bepaald kwartaal van toepassing is.

 • Hoe weet u wanneer uw rente wijzigt?

  U ontvangt van ons een bericht aan het begin van het kwartaal als de Wealth Management Groep van uw Spaar & DepositoRekening is gewijzigd. Op www.vanlanschot.nl/tarieven/sparen staat een overzicht van de actuele rentetreden en rentepercentages per Wealth Management Groep. Als Van Lanschot rentetreden en rentepercentages wijzigt, informeren wij u hier vooraf over.

Tarieven en voorwaarden

Sparen
Bekijk hier de tarieven en voorwaarden voor de
Spaar & DepositoRekening.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel