1. Aanbod
  2. Hypotheken
  3. Tarieven
  4. Opbouw variabele hypotheekrente

Opbouw variabele hypotheekrente

Tarieven
De variabele rente is opgebouwd uit de volgende vijf onderdelen:
  1. Basistarief
  2. Opslagen in verband met ontwikkelingen op de kapitaalmarkten en kapitaalkosten
  3. Individuele risico-opslagen
  4. Doorlopende kosten
  5. Winst

Het basistarief is variabel en wordt maandelijks aangepast. De andere onderdelen zijn vast gedurende de rentelooptijd. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om de individuele risico-opslag gedurende de periode aan te laten passen. Hierover leest u meer in de Voorwaarden voor de Van Lanschot Hypotheek.

1. Basistarief

Het basistarief is het 3-maands Euribor tarief.

2. Opslagen in verband met ontwikkelingen op de kapitaalmarkten en kapitaalkosten

Met deze opslag dekken wij onze risico’s en kosten af voor bijvoorbeeld het lenen van geld op de geld- en kapitaalmarkt het aanhouden van het vereiste eigen vermogen.

3. Individuele risico-opslagen

Als bank kijken wij naar de verhouding tussen de hoogte van de hypotheeklening en de waarde van uw woning. Dit bepaalt in welke risicoklasse uw lening valt en welke risico-opslag u op uw rente betaalt. In de tarieventabel ziet u welke verschillende risicoklassen wij hanteren. Hoe hoog de risico-opslag is, is afhankelijk van de hypotheeklening ten opzichte van de getaxeerde marktwaarde van uw woning.

4. Doorlopende kosten

Een deel van de rente die u betaalt, gebruiken wij voor het betalen van dienstverleningskosten. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor personeel, IT en kantoren.

5. Winst

Van Lanschot is een commercieel bedrijf. Een deel van de rente gebruiken wij om winst te maken. Door deze winst kunnen wij ook in de toekomst hypotheken verstrekken aan klanten.

Meer weten?

hypotheken
Lees meer hoe wij u kunnen helpen op het gebied van wonen en hypotheken. Of maak een afspraak.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel