Huis met zonnepanelen

  Hypotheek voor SaaS-ondernemers

  Uw droomhuiskopen? Het kan echt
  • Een financiële sparringpartner voor uw privé vermogen met kennis van SaaS-ondernemingen 
  • Al uw inkomen wordt meegenomen in de berekening van uw maximale hypotheek 
  • Korting op uw hypotheektarief met het Ondernemersarrangement 

  SaaS-ondernemer en moeite om een passende woning-financiering te vinden?

  Wij helpen u wél!
  naar de blog

  Nog niet winstgevend, wel een hypotheek

  Met een onderneming die nog niet in de winstgevende fase zit, kan het lastig zijn om een woningfinanciering rond te krijgen als er alleen gekeken wordt naar de gemiddelde winst van de afgelopen drie jaar en het salaris dat de ondernemer zichzelf uitkeert.

  Daarom kijkt het team Van Lanschot ondernemers naar uw businessmodel de mogelijkheden voor een financiering op maat. Daarbij kijken wij naar al uw inkomen en bijvoorbeeld ook naar dividend uit uw onderneming, rendement op uw vermogen, inkomsten uit vastgoed en inkomen uit bonussen/provisies.

  Hierdoor kan uw droomhuis wellicht wél werkelijkheid worden.

  Korting op uw hypotheekrente

  Bent u een ondernemer van een groeiend bedrijf én klant bij Van Lanschot Ondernemers? Dan komt u in aanmerking voor een korting op uw hypotheekrente. Wij noemen dit het Ondernemersarrangement.
  De arrangementskorting bedraagt op dit moment 0,2%.
  Overleg hypotheek woning verbouwen

  Van Lanschot is de enige partij die ons business model begrijpt

  HOMAM KARIMI | CEO & FOUNDER | AMSTERDAM
  Als SaaS-ondernemer investeer ik in de groei van mijn bedrijf Studytube. Dit resulteert voor nu in een negatieve EBITDA, maar onderliggend is het een heel winstgevend bedrijf. Van Lanschot is de enige partij die dit begrijpt. Zij hebben ons gezin goed geholpen aan een hypotheek voor onze nieuwe woning. Het persoonlijke contact met Anniek, mijn private banker, is daarnaast erg prettig.

   In gesprek over uw situatie

   Wilt u meer weten over wat Van Lanschot voor u kan betekenen bij de aankoop van uw woning? Neem dan contact op voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek.

   Hypotheek afsluiten: zelf doen, of met advies?

   Iedere situatie is uniek en daarom begint de financiering van uw nieuwe woning bij ons met een oriënterend gesprek. Daarin bespreken we uw wensen, inventariseren we uw persoonlijke en financiële situatie en berekenen we een indicatieve inschatting van de benodigde hypotheek.

   Ook bespreken we met u de verschillende soorten hypotheekdienstverlening waaruit u een keuze kunt maken:

   • Hypotheek aanvraag met advies
   • Hypotheek aanvraag zonder advies

   Uw hypotheekaanvraag

   Een hypotheek aanvragen met advies

   Een hypotheek aanvragen met hypotheekadvies

   U wordt volledig begeleidt bij uw keuze om te komen tot een voor u passende hypotheek en de daarbij horende maandlast. Daarbij doorlopen we de volgende stappen:

   Stap 1: Inventarisatie van uw situatie. In een gesprek brengen we uw persoonlijke en financiële situatie in kaart. Dit is het uitgangspunt voor het opstellen van een maatwerkadvies.

   Stap 2: Analyse en advies: we maken een analyse welke hypotheekconstructie het best past bij uw situatie en stellen een passend advies op.

   Stap 3: Toelichting advies in een adviesgesprek. U krijgt een helder adviesrapport dat we u persoonlijk toelichten in een uitgebreid adviesgesprek. 

   Stap 4: Uw gegevens verzamelen. We helpen u graag met de aanlevering van benodigde documenten over uw persoonlijke en financiële gegevens.

   Stap 5: Behandeling van de aanvraag en opstellen offerte. De aanvraag voor de offerte wordt gestart.

   Een hypotheek aanvragen zonder advies

   Zelf een hypotheek aanvragen

   U maakt zelf een zelf een afgewogen beslissing over welke hypotheekconstructie bij uw financiële en/of persoonlijke situatie past, nu en in de toekomst. U maakt zelf een inschatting van de risico’s die zijn verbonden aan het product en het afsluiten van een hypotheek zonder advies. Bij deze mogelijkheid is het van belang dat u zelf over ruim voldoende kennis en ervaring op hypotheekgebied beschikt.

   Bij het zelf aanvragen van een hypotheek doorloopt u de volgende stappen:

   Stap 1: Online omgeving. U ontvangt een toegangscode tot het online aanvraagformulier.

   Stap 2: Toets uw kennis. We vragen u om online een kennis- en ervaringstoets af te leggen.

   Stap 3: Online aanvraag en gegevens verzamelen. U vult online uw persoonlijke en financiële gegevens in en uploadt alle relevante documenten.

   Stap 4: Controle en behandeling. We controleren en beoordelen uw hypotheekaanvraag. Alles compleet en akkoord? Dan ontvangt u van ons een offerte.

   Veel gestelde vragen

   • Hoeveel kan ik maximaal lenen als scale-up-ondernemer?

    U bent benieuwd of u uw droomhuis kunt financieren. Bij het vaststellen van het maximale leenbedrag kijken we naar al uw inkomsten, financiële verplichtingen (bijvoorbeeld een schuld aan uw onderneming) en de marktwaarde van de woning.

    Voorbeelden van inkomsten waar wij rekening mee houden zijn:

    • Vaste salaris
    • Huidige pensioeninkomsten
    • Dividend uit uw onderneming(en)
    • Rendement op uw vermogen
    • Voorgenomen schenkingen
    • Inkomen uit bonussen/ provisies
    • Huurinkomsten
    • Jaarlijkse onttrekking uit uw vermogen
   • Hoe lang geldt de rentekorting?
    De korting geldt tijdens de rentevastperiode. Bij afloop van de rentevastperiode van uw lening bekijken wij opnieuw of u nog voldoet aan de voorwaarden van het Ondernemersarrangement. Als wij het arrangement nog aanbieden, dan verlengen wij dit automatisch voor u. Wij mogen uw korting aanpassen naar het percentage dat dan geldt voor het arrangement. 
   • Hoe krijg ik de korting op mijn hypotheekrente voor ondernemers op mijn hypotheek bij Van Lanschot?

    U krijgt bij Van Lanschot automatisch korting op uw hypotheekrente als u als ondernemer klant bent bij onze afdeling Van Lanschot Ondernemers . Het rentepercentage dat u vindt in het voorstel voor een (nieuwe) rentevorm en rentelooptijd van uw lening, is het rentepercentage inclusief de korting op uw hypotheekrente die u ontvangt op basis van het Ondernemersarrangement. De arrangementskorting bedraagt op dit moment 0,2%. De actuele hypotheekrentepercentages vindt u op de pagina hypotheek tarieven

   App, bel of mail Erik en realiseer uw woonwensen.

   MAAK EEN AFSPRAAK
   Collega Erik Geurts
   Erik Geurts
   Private banker van lanschot ondernemers
   Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel