Huis met zonnepanelen

Hypotheek voor medici

 • Hypotheek voor medici die rekening houdt met ál uw inkomsten
 • Korting op de hypotheekrente voor medici met het Healthcare-arrangement
 • Een financiële sparringpartner die kennis heeft van uw vak en sector

Waarom als medicus kiezen voor een hypotheek bij Van Lanschot?

Als medisch professional kan een hypotheek afsluiten lastig zijn. De specialisten bij Van Lanschot Healthcare kennen uw situatie en de branche zeer goed. Bij het afsluiten van een hypotheek kijken wij naast uw vaste salaris naar al uw bijzondere inkomstenbronnen zoals dividend en inkomen uit vermogen. Zo komt uw droomhuis binnen bereik.

Een woning financieren: wij kijken verder dan uw huidige inkomen 

De situatie van elke medisch professional is uniek, onze beoordeling van de mogelijkheid om uw woning te financieren is dat ook. Wij kijken bij het afsluiten van een hypotheek voor medici daarom ook naar het inkomen uit andere bronnen.  Door de jarenlange ervaring in uw branche, weten we precies wat er speelt in uw situatie en sector.  

Korting op hypotheekrente voor medici

Als medisch professional krijgt u standaard 0,2% rentekorting op uw hypotheek bij Van Lanschot. Wij noemen dit het Healthcare-arrangement. De actuele hypotheekrentepercentages vindt u op de pagina Tarieven.
U komt in aanmerking voor het Healthcare-arrangement als u klant bent bij Van Lanschot Healthcare en:

 • een (vrijgevestigde) medisch specialist bent, bijvoorbeeld bedrijfsarts, ouderenarts of chirurg
 • werkzaam bent als tandarts of orthodontist
 • vrijgevestigd bent in de eerstelijnszorg, bijvoorbeeld huisarts
 • werkzaam bent als specialist met een zelfstandig behandelcentrum
 • een apotheker bent
 • een dierenarts bent

De korting geldt tijdens de rentelooptijd. Aan het einde van de rentelooptijd van uw lening bekijken we opnieuw of u nog voldoet aan de voorwaarden van het Healthcare-arrangement.  

Van Lanschot Healthcare voor medici levert maatwerk

U zorgt voor anderen, wij zorgen graag voor u. Bij Van Lanschot Healthcare hebben we jarenlange ervaring met financiële begeleiding van medici, in alle levensfasen van hun carrière. Onze healthcare bankers hebben elk hun specifieke specialisatie en weten daarom als geen ander wat er speelt in uw situatie en sector. Die kennis maakt ons een goede sparringpartner, zowel voor zakelijk als privé. 

Zet ons aan het werk

Door onze jarenlange ervaring weten wij goed wat er komt kijken bij het realiseren van uw ambities en idealen. Vertel ons meer over uw drijfveren en ambities en laat u verrassen door onze aanpak om uw hypotheek speciaal voor medici te realiseren. Plan een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Hypotheek afsluiten als medicus, zelf doen of met advies?

Iedere situatie is uniek en daarom begint de financiering van uw nieuwe woning bij ons met een oriënterend gesprek. Daarin bespreken we uw wensen, inventariseren we uw persoonlijke en financiële situatie en berekenen we een indicatieve inschatting van de benodigde hypotheek.

Ook bespreken we met u de verschillende soorten hypotheekdienstverlening waaruit u een keuze kunt maken:

 • Hypotheek aanvraag zonder advies
 • Hypotheek aanvraag met advies
 • Een hypotheek aanvragen zonder advies
  Als u kiest om de hypotheek zelf aan te vragen zonder advies dan kiest u voor ´Execution Only’:
  • U maakt zelf een afgewogen beslissing over welke hypotheekconstructie bij uw financiële en persoonlijke situatie past, nu en in de toekomst. 
  • U maakt zelf een inschatting van de risico’s die zijn verbonden aan het product en het afsluiten van een hypotheek zonder advies. 
   Bij deze mogelijkheid is het van belang dat u zelf over ruim voldoende kennis en ervaring op hypotheekgebied beschikt. Om dit te toetsen vragen wij u in het aanvraagproces om een kennis- en ervaringstoets af te leggen. 
   
 • Een hypotheek aanvragen met hypotheekadvies
  Hebt u behoefte aan professioneel advies over uw toekomstige hypotheek of hebt u onvoldoende kennis en ervaring om de hypotheek zelf te regelen? Wij geven u graag hypotheekadvies en begeleiden u tijdens het hele proces van hypotheekaanvraag. 
   
  Wij adviseren u bij een hypotheek aanvraag met advies altijd over:
  • de hoogte van de hypotheeklening;
  • de verschillende onderdelen;
  • de aflosvormen;
  • de hypotheekrente; 
  • en de betaalbaarheid van de maandlasten bij verstrekking en bij een fictieve renteverhoging. 

  Lees meer over ons hypotheekaanvraagproces met advies.

Huisarts

Wij stellen ons netwerk voor u open

netwerk

Wij verzorgen niet alleen hypotheken voor medisch professionals. Wij brengen uw gehele vermogen in kaart. Daarnaast koppelen we u graag aan andere vakgenoten. Ons netwerk bestaat uit specialisten, beroeps- en brancheverenigingen zoals DJS, FMS, LHV, ANT, KNMP, KNMvD en zorgpraktijkadviseurs.

Het delen van kennis, maar ook het creëren van nieuwe kansen om zaken te doen staat centraal. Met onder meer workshops, masterclasses, lezingen en webinars staan wij u bij in uw medisch ondernemerschap. 

  Veel gestelde vragen

  meer informatie
  • Hoeveel kan ik lenen als medicus of praktijkeigenaar?

   Dat is afhankelijk van uw inkomstenbronnen en uw financieringsbehoefte. De hoogte van de hypotheeklening is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: uw vaste salaris,  winst uit uw onderneming, inkomsten uit uw vermogen, eventuele schenkingen, studieschuld en andere financiële verplichtingen.  

   Wilt u weten wat Van Lanschot Healthcare voor u kan betekenen bij de aankoop van uw woning? Neem dan contact op. 
   Plan een vrijblijvend hypotheekgesprek 

  • Ik heb een eigen praktijk en nog geen drie jaarcijfers, kunnen jullie een hypotheek verstrekken? 
   Ja, wij kijken naar uw specifieke situatie op dit moment. Door de jarenlange ervaring in uw branche, kennen wij uw situatie. Elke hypotheek aanvraag is maatwerk. Daarom houden we rekening met  meerdere factoren om een bestendig inkomen te bepalen. Daarbij spelen naast de jaarcijfers over de afgelopen periode ook het huidig salaris en de overige inkomstenbronnen een rol. Het is dus niet altijd nodig om  jaarcijfers over de afgelopen drie jaar te overhandigen.  
  • Heb ik als medicus of arts met een eigen praktijk eigen geld nodig voor het kopen van een huis?

   Bij het kopen van een huis is eigen geld nodig. Hypotheken worden gefinancierd tot 100% van de marktwaarde van de woning. De kosten koper, overdrachtsbelasting* en eventuele verschil tussen de aankoopprijs en de getaxeerde marktwaarde van de woning moeten met eigen middelen worden ingebracht.

   *Starters komen wellicht in aanmerking voor de startersvrijstelling (overdrachtsbelasting). Dit geldt voor woning met een totale waarde tot € 400.000. Meer informatie over het krijgen van de startersvrijstelling vindt u op de website van de Belastingdienst.  

  • Moet ik mijn studieschuld/DUO-schuld melden als ik een hypotheek wil afsluiten?

   Ja, het is wettelijk verplicht om alle financiële verplichtingen te melden bij het aanvragen van een hypotheek. De studieschuld valt hier ook onder. 

  • Hoe krijg ik korting op mijn hypotheekrente voor medici bij Van Lanschot? 

   U komt in aanmerking voor rentekorting als u medisch professional bent. U hoeft hiervoor niets extra’s te doen. Bankiert u bij Van Lanschot Healthcare, dan is het Healthcare-arrangement voor u van toepassing. Het rentepercentage dat u vindt in het voorstel voor een (nieuwe) rentevorm en rentelooptijd van uw lening, is het rentepercentage inclusief de rentekorting die u ontvangt op basis van het Healthcare-arrangement. De arrangementskorting bedraagt op dit moment 0,2%. De actuele hypotheekrentepercentages vindt u op de pagina Tarieven.

  • Hoe lang geldt de korting op de hypotheekrente voor mij als medicus?

   De korting geldt tijdens de rentelooptijd. Bij afloop van de rentelooptijd van uw lening bekijken we opnieuw of u nog voldoet aan de voorwaarden van het Healthcare-arrangement. Als we het arrangement nog aanbieden, dan verlengen we dit automatisch voor u. We mogen uw korting aanpassen naar het percentage dat dan geldt voor het arrangement.  

  Benieuwd wat er in uw situatie mogelijk is? Wij vertellen het u tijdens een vrijblijvend hypotheekgesprek. 

  contact
  Pauline Kreeft
  Teammanager Healthcare
  Henk-Jan van Roekel
  Teammanager Healthcare
  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel