Huis met dak vol zonnepanelen

Lineaire hypotheek

HYpotheekvormen
  • Maandelijks vast bedrag aan aflossing
  • Rentelasten dalen naarmate de looptijd vordert
  • Volledig afgelost aan het eind van de looptijd

Handige informatie over hypotheken

wijzer
Download de hypothekenwijzer

Een lineaire hypotheek, iets voor u?

Wilt u een hypotheek die aan het einde van de looptijd volledig is afgelost en dalende rentelasten tijdens de looptijd? Dat kan met een lineaire hypotheek. Op deze pagina leest u meer informatie over een lineaire hypotheek en hoe u die kunt aanvragen.

Wat is een lineaire hypotheek?

Een lineaire hypotheek lost u gedurende de looptijd van uw hypotheeklening af. U betaalt rente over de resterende hypotheekschuld. Doordat de schuld daalt, betaalt u steeds minder rente. Aan het einde van de looptijd hebt u geen schuld meer. Als u een nieuwe rentevorm en rentelooptijd voor uw hypotheeklening kiest, is het mogelijk dat uw maandlasten stijgen of dalen afhankelijk van de hoogte de nieuwe rentelasten. Het bedrag dat u aflost wijzigt niet.

 

Kies een hypotheekvorm die past bij uw situatie

Zorgeloos wonen staat of valt bij een hypotheek die aansluit op uw situatie en toekomstplannen. Van Lanschot is gespecialiseerd in het aanbieden van hypotheken aan ondernemers, particulieren, medici en business professionals. Naast de lineaire hypotheek kunt u ook kiezen voor een combinatie van hypotheekvormen. Bijvoorbeeld een deel lineair met een deel aflossingsvrij. Onze financieringsspecialisten bespreken graag wat voor u de mogelijkheden zijn.

Hypotheek afsluiten: zelf doen, of met advies?

Een hypotheek aanvragen met advies

Een hypotheek aanvragen met hypotheekadvies

U wordt volledig begeleidt bij uw keuze om te komen tot een voor u passende hypotheek en de daarbij horende maandlast. Daarbij doorlopen we de volgende stappen:

Stap 1: Inventarisatie van uw situatie. In een gesprek brengen we uw persoonlijke en financiële situatie in kaart. Dit is het uitgangspunt voor het opstellen van een maatwerkadvies.

Stap 2: Analyse en advies: we maken een analyse welke hypotheekconstructie het best past bij uw situatie en stellen een passend advies op.

Stap 3: Toelichting advies in een adviesgesprek. U krijgt een helder adviesrapport dat we u persoonlijk toelichten in een uitgebreid adviesgesprek. 

Stap 4: Uw gegevens verzamelen. We helpen u graag met de aanlevering van benodigde documenten over uw persoonlijke en financiële gegevens.

Stap 5: Behandeling van de aanvraag en opstellen offerte. De aanvraag voor de offerte wordt gestart.

Een hypotheek aanvragen zonder advies

Zelf een hypotheek aanvragen

U maakt zelf een zelf een afgewogen beslissing over welke hypotheekconstructie bij uw financiële en/of persoonlijke situatie past, nu en in de toekomst. U maakt zelf een inschatting van de risico’s die zijn verbonden aan het product en het afsluiten van een hypotheek zonder advies. Bij deze mogelijkheid is het van belang dat u zelf over ruim voldoende kennis en ervaring op hypotheekgebied beschikt.

Bij het zelf aanvragen van een hypotheek doorloopt u de volgende stappen:

Stap 1: Online omgeving. U ontvangt een toegangscode tot het online aanvraagformulier.

Stap 2: Toets uw kennis. We vragen u om online een kennis- en ervaringstoets af te leggen.

Stap 3: Online aanvraag en gegevens verzamelen. U vult online uw persoonlijke en financiële gegevens in en uploadt alle relevante documenten.

Stap 4: Controle en behandeling. We controleren en beoordelen uw hypotheekaanvraag. Alles compleet en akkoord? Dan ontvangt u van ons een offerte.

Uw lineaire hypotheek afsluiten bij Van Lanschot?

Wilt u een gesprek over uw mogelijkheden? Onze financieringsspecialisten staan voor u klaar.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel