1. Aanbod
 2. Hypotheken
 3. Hypotheekvormen
 4. Aflossingsvrije Hypotheek

Aflossingsvrije Hypotheek

Hypotheekvormen
 • U betaalt alleen rente
 • U betaalt geen maandelijkse aflossing
 • Aan het einde van de looptijd lost u in een keer de hele hypotheek af

Handige informatie over hypotheken

wijzer
download de hypothekenwijzer

Een Aflossingsvrije hypotheek, iets voor u?

Wilt u een hypotheek waarbij u alleen rente betaalt en tijdens de looptijd niet aflost? Dat kan met een aflossingsvrije hypotheek. Op deze pagina leest u meer informatie over de aflossingsvrije hypotheek en hoe u die kunt aanvragen

Wat is een Aflossingsvrije hypotheek?

Bij een aflossingsvrije hypotheek lost u tijdens de looptijd niet af. Aan het einde van de looptijd lost u in één keer de hele hypotheek af. U betaalt tijdens de looptijd alleen de maandelijkse rente. Hierdoor betaalt u een lager maandbedrag per maand dan bij een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Bij een aflossingsvrije hypotheek moet u ervoor zorgen dat u aan het einde van de looptijd voldoende vermogen hebt om daarmee de hypotheeklening te kunnen aflossen. Wellicht kunt u ook aflossen door het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Kies een hypotheekvorm die past bij uw situatie

Onbezorgd woongenot staat of valt bij een hypotheek die aansluit op uw situatie en toekomstplannen. Van Lanschot is gespecialiseerd in het verstrekken van hypotheken aan ondernemers, vermogende particulieren, medici en business professionals. Naast de aflossingsvrije hypotheek kunt u ook kiezen voor een combinatie van hypotheekvormen. Bijvoorbeeld een deel lineair met een deel aflossingsvrij. Onze financieringsspecialisten bespreken graag wat voor u de mogelijkheden zijn.

Veel gestelde vragen over de aflossingsvrij hypotheek

 • Hoe lost u de aflossingsvrije hypotheek af?

  Aan het einde van de economische looptijd van een aflossingsvrije hypotheek wordt deze geheel afgelost. Dit kan uit eigen middelen of door het afsluiten van een nieuwe hypotheek om de hypotheekschuld af te lossen.

 • Vervroegd aflossen zonder een vergoeding te betalen?

  Op een nieuw af te sluiten hypotheek bij Van Lanschot kunt u elk jaar tot 20% van de oorspronkelijk hoofdsom aflossen zonder een vergoeding te betalen. In bepaalde situaties kunt u uw lening op elk moment geheel of gedeeltelijk terugbetalen zonder vergoeding. Raadpleeg de Hypotheekwijzer voor de beschrijving van deze situaties.

  Download de HypothekenWijzer.

Uw hypotheekaanvraag

Een hypotheek aanvragen met advies

Een hypotheek aanvragen met hypotheekadvies

U wordt volledig begeleidt bij uw keuze om te komen tot een voor u passende hypotheek en de daarbij horende maandlast. Daarbij doorlopen we de volgende stappen:

Stap 1: Inventarisatie van uw situatie. In een gesprek brengen we uw persoonlijke en financiële situatie in kaart. Dit is het uitgangspunt voor het opstellen van een maatwerkadvies.

Stap 2: Analyse en advies: we maken een analyse welke hypotheekconstructie het best past bij uw situatie en stellen een passend advies op.

Stap 3: Toelichting advies in een adviesgesprek. U krijgt een helder adviesrapport dat we u persoonlijk toelichten in een uitgebreid adviesgesprek. 

Stap 4: Uw gegevens verzamelen. We helpen u graag met de aanlevering van benodigde documenten over uw persoonlijke en financiële gegevens.

Stap 5: Behandeling van de aanvraag en opstellen offerte. De aanvraag voor de offerte wordt gestart.

Een hypotheek aanvragen zonder advies

Zelf een hypotheek aanvragen

U maakt zelf een zelf een afgewogen beslissing over welke hypotheekconstructie bij uw financiële en/of persoonlijke situatie past, nu en in de toekomst. U maakt zelf een inschatting van de risico’s die zijn verbonden aan het product en het afsluiten van een hypotheek zonder advies. Bij deze mogelijkheid is het van belang dat u zelf over ruim voldoende kennis en ervaring op hypotheekgebied beschikt.

Bij het zelf aanvragen van een hypotheek doorloopt u de volgende stappen:

Stap 1: Online omgeving. U ontvangt een toegangscode tot het online aanvraagformulier.

Stap 2: Toets uw kennis. We vragen u om online een kennis- en ervaringstoets af te leggen.

Stap 3: Online aanvraag en gegevens verzamelen. U vult online uw persoonlijke en financiële gegevens in en uploadt alle relevante documenten.

Stap 4: Controle en behandeling. We controleren en beoordelen uw hypotheekaanvraag. Alles compleet en akkoord? Dan ontvangt u van ons een offerte.

Uw aflossingsvrije hypotheek afsluiten bij Van Lanschot?

Wilt u uw mogelijkheden bespreken met een specialist? Onze financieringsspecialisten staan voor u klaar.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel