1. Aanbod
  2. Hypotheken
  3. Hypotheekvormen

  Hypotheekvormen, alles op een rij

  Het is belangrijk dat de hypotheek die u kiest, goed bij u past. Maar welke hypotheekvorm is voor u de beste keuze, voor hoe lang zet u de rente vast en wat als u uw hypotheek later wilt aanpassen? 

  Welke hypotheek past bij u?

  Kies uit drie verschillende hypotheekvormen bij Van Lanschot of combineer bijvoorbeeld een deel lineair met een deel annuïtair. Onze specialisten adviseren u graag wat voor uw situatie het best passend is.
  Aflossingsvrij Annuïtair  Lineair 
  U lost niet af gedurende de looptijd U lost gedurende de looptijd af  U lost gedurende de looptijd af
  U betaalt alleen rente U betaalt rente en aflossing  U betaalt rente en aflossing
  Gehele looptijd, gelijke bruto maandlasten  Gehele looptijd, gelijke bruto maandlasten   Uw bruto maandlasten worden steeds lager 
  Einde looptijd is uw hypotheek niet afgelost Einde looptijd is uw hypotheek afgelost  Einde looptijd is uw hypotheek afgelost

  Aanvraagproces hypotheek

  Advies of zelf regelen?

  U beslist wat u wilt

  U hebt een woning op het oog. Neemt u een hypotheekadviseur in de hand of hebt u voldoende kennis om het zelf te doen? Met hypotheekadvies wordt u volledig begeleid en geadviseerd door een specialist. Bij een hypotheek zonder advies is het belangrijk dat u slaagt voor de kennis- en ervaringstoets. 
  Hypotheekofferte aanvragen

  U ontvangt een hypotheekaanbod en rentevoorstel

  Met alle benodigde informatie stellen wij het hypotheekaanbod op. Hebt u niet meteen alle informatie compleet? Dan kunt u alvast een hypotheekoriëntatiedocument ontvangen. Zo weet u waar u aan toe bent. Accepteren doet u binnen 14 dagen na dagtekening.

  Naar de notaris

  Passeren van leverings- en hypotheekakte

  U heeft het hypotheekaanbod geaccepteerd, de financiering van uw nieuwe woning is rond. Wij zorgen ervoor dat de gelden op tijd naar de bankrekening van de notaris worden overgemaakt en dat de hypotheekakte op tijd bij de notaris is. De verkopende partij, uzelf als koper en de notaris tekenen voor het passeren van de woning. Nu bent u officieel eigenaar van uw nieuwe woning!
  Hypotheek aanpassen tijdens looptijd

  Advies van uw specialist bij veranderingen

  Als uw persoonlijke situatie verandert kan het slim zijn om uw hypotheek aan te passen. Onze specialisten adviseren u hier graag bij. Veelvoorkomende aanpassingen zijn bijvoorbeeld: een nieuwe rentevorm en -looptijd, aflossen op de hypotheek, aflosvorm aanpassen, rente middelen, looptijd hypotheek verlengen. De kosten voor een aanpassing  zijn meestal € 250,-.

  Tarieven & actuele rente

  Het oriëntatiegesprek is altijd gratis, na dit gesprek is helder of uw woonwens financieel haalbaar is. Bekijk wat u voor onze dienstverlening betaalt en wat de actuele rente is. Brengt u vermogen bij ons onder? Dan kunt u tot 0,3% vermogenskorting krijgen. 

  Belangrijke informatie en documenten

  praktisch
  • HypothekenWijzer
   Lees meer over onze hypotheken en rentevormen, maar ook over belangrijke verzekeringen en de fiscale gevolgen van het aangaan van een hypotheek. 
  • Kwartaalvisie ontwikkeling hypotheekrente
   Onze specialisten kijken altijd kritisch naar de ontwikkeling van de hypotheekrente. Ieder kwartaal vertalen wij dit door naar onze Rentevisie Hypotheken zodat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen. 
  • Rekenvoorbeeld hypotheek (dienstverleningsdocument)
   Bekijk in het dienstverleningsdocument wat wij voor u kunnen doen en hoeveel dat kost. Dit document heeft iedere financiële dienstverlener, zo kunt u gemakkelijk vergelijken. 
  • Informatie rentekeuze na verlopen rentelooptijd
   Als de rentelooptijd van uw hypotheek eindigt is het tijd voor een nieuwe rentevorm en -looptijd. Dit document helpt u bij het maken van uw keuze. 
  • Formulier bouwbegroting
   Gaat u uw woning (ver)bouwen? Met dit formulier geeft u ons een opgave van de kosten die u maakt. 
  • Formulier uitbetaling bouwdepot
   Verbouwt u met een bouwdepot? Gebruik dit declaratieformulier om een betaling uit het depot te doen. Is uw bouwdepot vóór 11 september 2017 afgesloten, gebruik dan het betalingsverzoek bouwdepot.
  • Formulier taxatie woning

   Wilt u uw huis laten taxeren? Dan kunt u gebruikmaken van de Nationale Taxatie Service. Vul het opdrachtformulier in en stuur het naar het adres op het formulier.

  Zet ons aan het werk

  Laat u verrassen door onze aanpak en maak een afspraak voor een vrijblijvend, kosteloos oriëntatiegesprek. Of bereken meteen wat uw maximale hypotheek is.
  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel