1. Aanbod
  2. Hypotheken
  3. Hypotheek zonder advies

  Hypotheek zonder advies (execution only)

  Hebt u voldoende kennis om een afgewogen beslissing te maken welke hypotheek bij u past en kent u de financiële consequenties die de hypotheeklening met zich meebrengt? Dan kunt u bij ons een hypotheek zonder advies aanvragen, ook wel 'execution only' hypotheek genoemd. Wij leggen u graag uit wat Van Lanschot op dit gebied voor u kan betekenen.
  Bent u geïnteresseerd in wat Van Lanschot kan betekenen voor uw hypotheekaanvraag met advies?
  Bekijk dan een 
  hypotheek met advies.

  Is een hypotheek zonder advies iets voor u?

  Bij het aanvragen van een hypotheek zonder advies maakt u zelf een afgewogen beslissing over welke hypotheekconstructie bij uw financiële en persoonlijke situatie past, nu en in de toekomst. U maakt zelf een inschatting van de risico’s die zijn verbonden aan het product en het afsluiten van een hypotheek zonder advies. Het is belangrijk dat u zelf over ruim voldoende kennis en ervaring op hypotheekgebied beschikt.

  Wij toetsen eerst uw kennis

  Een voorwaarde om een hypotheek zonder advies aan te vragen, is dat u beschikt over voldoende kennis en ervaring en dat u de financiële consequenties van de hypotheeklening kent. Daarom vragen wij u om een kennis- en ervaringstoets te maken. Hiermee toetsen wij of uw kennis over hypotheken toereikend is.  

  Het aanvraagproces voor ‘execution only’ hypotheken

  In een oriënterend gesprek bespreken we met u uw financieringsaanvraag voor de woning. Daarin inventariseren we uw persoonlijke en financiële situatie en berekenen we een indicatieve inschatting van de benodigde hypotheek.

  Kiest u voor een hypotheek aanvraag zonder advies? Dan maakt u zelf een afgewogen beslissing over welke hypotheekconstructie bij uw financiële en persoonlijke situatie past, nu en in de toekomst. U maakt zelf een inschatting van de risico’s die zijn verbonden aan het product en het afsluiten van een hypotheek zonder advies. Bij deze mogelijkheid is het van belang dat u zelf over ruim voldoende kennis en ervaring op hypotheekgebied beschikt.

  De stappen binnen het proces

  1. Oriënterend gesprek

  Verzamelen en controleren klantgegevens en documenten

  Stap 1
  U krijgt een uitnodiging voor de online inventarisatietool hypotheken. In deze beveiligde omgeving doet u uw hypotheekaanvraag en levert u de benodigde informatie en documentatie aan. Ook vragen wij u om een kennis- en ervaringstoets af te leggen. 
  2. Beoordelen hypotheekaanvraag

  Controleren en beoordelen hypotheekaanvraag

  Stap 2
  Hebt u de kennis- en ervaringstoets succesvol afgelegd? Dan gaan we verder; wij beoordelen uw hypotheekaanvraag en controleren of de benodigde informatie en documentatie compleet is. 

  Is het resultaat van de kennis- en ervaringstoets negatief? Dan gaan wij met u in gesprek hierover. Mocht na dit gesprek blijken dat u toch over voldoende kennis en ervaring met hypotheken beschikt, dan kunt u alsnog voor een ‘execution only’ hypotheek kiezen. Zo niet, dan is alleen een hypotheek met advies mogelijk voor u.
  3. Hypotheekaanbod

  Uitbrengen hypotheekaanbod

  Stap 3
  Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen en goedgekeurd doen wij u een hypotheekaanbod. U ontvangt en beoordeelt ons hypotheekaanbod. Indien u akkoord bent, kunt u het aanbod ondertekenen. Zodra u dit vervolgens retour stuurt naar ons, zetten wij de verwerking in gang. 
  4. Ingang hypotheek

  Ingaan van de hypotheek

  Stap 4
  Zodra alles compleet is, neemt de notaris contact met u op om een afspraak te maken. Wij zorgen dat het bedrag van de lening op tijd overgemaakt wordt.

  Met een hypotheek bij Van Lanschot kunt u in Mijn Van Lanschot online uw hypotheekzaken regelen, zoals het indienen van bouwdepotdeclaraties. 

  Uw hypotheek zonder advies afsluiten bij Van Lanschot? 

  • We houden rekening met uw specifieke situatie
  • U bespaart op de advieskosten
  • Brengt u vermogen onder bij Van Lanschot? Dan komt u in aanmerking voor een korting op de hypotheekrente

  Uw hypotheek zonder advies afsluiten bij Van Lanschot? 

  • We houden rekening met uw specifieke situatie
  • U bespaart op de advieskosten
  • Brengt u vermogen onder bij Van Lanschot? Dan komt u in aanmerking voor een korting op de hypotheekrente

  Wat kost een hypotheek afsluiten zonder advies?

  Als u een hypotheek zonder advies afsluit én in loondienst bent, betaalt u € 850,- aan behandelingskosten. Bent u niet in loondienst? Dan betaalt u € 1.200,-.

  Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een hypotheek zonder advies?

  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel