1. Aanbod
 2. Hypotheken
 3. Groenhypotheek
Huis met dak vol zonnepanelen

De Van Lanschot Groenhypotheek

hypotheken
 • Voor het financieren van energiebesparende maatregelen tot € 150.000
 • 0,5% korting op het basistarief
 • Geen risico-opslag op het leningdeel Groenhypotheek

Financier duurzame maatregelen in uw nieuwe of bestaande eigen woning

Wij helpen u graag bij de financiering van de verduurzaming van uw woning. Bij ons kunt u hiervoor een aanvullende hypotheek tot maximaal € 150.000 krijgen tegen een aantrekkelijk tarief. Met de Van Lanschot Groenhypotheek neemt de waarde van uw woning toe en uw energierekening af.

Uw woning verduurzamen?

Er zit een logische volgorde in het energiezuiniger maken van uw woning. De financiering en de realisatie van de energiebesparende maatregelen zijn bepalend voor de volgorde. Het is bijvoorbeeld verstandig eerst uw woning te isoleren voordat u investeert in een nieuwe warmtepomp.

Om uw woning energiezuiniger te maken doorloopt u de volgende stappen:

 1. Isoleren: voorkom dat er onnodig warmte verloren gaat;
 2. Zelf energie opwekken: met zonnepanelen neemt u minder energie af en kunt u het overschot salderen (het verrekenen van teruggeleverde zonnestroom aan het net, met geleverde stroom uit het net);
 3. Van het gas af: door over te stappen op elektrische warmte gaat het elektriciteitsverbruik flink omhoog. Daarom is het logisch de eerste twee stappen te nemen voordat u deze derde stap zet.

In onze handige Energiebesparingswijzer lichten we de keuzes toe die u kunt maken om uw woning te verduurzamen. En krijgt u een complete investeringslijst met energiebesparende maatregelen die u kunt financieren met de Van Lanschot Groenhypotheek.

Financiering energiebesparende maatregelen

Wij helpen u graag bij het financieren van de investering in energiebesparende maatregelen met de Van Lanschot Groenhypotheek. Deze is voor bestaande woningen én voor nieuwbouw geschikt. U krijgt met de Van Lanschot Groenhypotheek korting op uw hypotheektarief voor het deel van de lening dat u gebruikt voor de financiering van energiebesparende maatregelen voor uw woning.

Benieuwd wat uw mogelijkheden zijn om de verduurzaming van uw woning te financieren? Onze specialisten staan voor u klaar.

De belangrijkste productkenmerken

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Van Lanschot Groenhypotheek:
 • Voor het financieren van energiebesparende maatregelen in uw woning
 • Tot een maximum bedrag van € 150.000
 • Geldt zowel voor een eerste eigen bestaande woning als nieuwbouwwoning (niet voor vakantiewoning en/of beleggingspand)
 • U heeft keuze uit alle vaste rentetarieven
 • De korting geldt alleen gedurende de eerste rentelooptijd
 • Een individuele risico-opslag wordt op dit leningdeel niet in rekening gebracht voor de eerste rentelooptijd
 • Er gelden geen andere kortingsregelingen voor het leningdeel met de Van Lanschot Groenhypotheek

Onze specialisten staan voor u klaar

Wilt u met onze adviseurs in gesprek over uw mogelijkheden? Vul het contactformulier in en wij nemen telefonisch contact met u op binnen één werkdag.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel