1. Aanbod
 2. Hypotheken
 3. arts-in-opleiding
Stel aan tafel in huiskamer

Hypotheek voor arts in opleiding tot specialist

 • Hypotheek die rekening houdt met ál uw inkomsten 
 • Korting op uw hypotheekrente
 • Een vaste sparringpartner 

Handige informatie over hypotheken

wijzer
Download de hypothekenwijzer

Waarom kiezen voor een hypotheek bij Van Lanschot?

Als arts in opleiding tot specialist (AIOS) staat u klaar voor uw patiënten en werkt u tegelijkertijd aan uw eigen toekomst. Het medisch specialisten team van Van Lanschot Healthcare begrijpt uw situatie en het traject dat u volgt. Uw healthcare banker is de ideale sparringpartner voor het bespreken van financiële oplossingen op maat. Bij het afsluiten van een hypotheek houden we rekening met ál uw inkomsten. Zo komt uw droomhuis binnen bereik.

Bij een hypotheek voor een AIOS houden we rekening met uw inkomstengroei

Bij het verstrekken van de hypotheek houden we rekening met de toekomstige groei  van inkomen - binnen zes maanden - van een AIOS. Verstrekkingsnormen houden niet standaard rekening met stijgend inkomen, dit kan de hoogte van de hypotheek eventueel beperken. Hierdoor kan het hypotheekbedrag lager uitkomen dan u mogelijk nodig hebt voor uw droomhuis. Door te kijken naar het perspectief van het verwachte toekomstige inkomen binnen zes maanden is er een mogelijkheid om eventueel een hogere woninghypotheek af te sluiten.  

Wilt u weten wat Van Lanschot Healthcare voor u kan betekenen bij de aankoop van uw eerste woning? Neem dan contact op voor een vrijblijvend hypotheekgesprek.  

Private banking voor artsen in opleiding tot specialist

Het is uw missie om te zorgen voor andere mensen, maar wie zorgt er voor u? Bij Van Lanschot Healthcare hebben wij jarenlange ervaring met de financiële begeleiding van artsen in opleiding tot specialist en gevestigde specialisten. We weten precies wat er komt kijken bij het realiseren van uw ambities. Wij bieden financiële dienstverlening op maat, waarbij we rekening houden met uw specifieke situatie en wensen. Van financiering voor toetreding tot een maatschap tot het beheer van uw vermogen en oplossingen voor pensioen. De kennis van de sector en situatie maakt ons een goede sparringpartner. Zakelijk én privé.

Korting op de hypotheekrente voor artsen in opleiding tot specialist

Als AIOS komt u in aanmerking voor het Healthcare-arrangement, waarmee u een korting krijgt op uw hypotheekrente. De korting wordt automatisch meegenomen als u klant bent bij Van Lanschot Healthcare. De actuele hypotheekrentepercentages vindt u op de pagina Tarieven

Wilt u meer weten over de verschillende hypotheekvormen? Dan geven onze experts u graag hypotheekadvies en begeleiden zij u tijdens het hele proces. 

Ik ben dolblij

Marte van der Horst | Arts in opleiding tot specialist
Mijn huur per maand is hoger dan de maandlasten voor de hypotheek die ik wil, en tóch kon ik bij de meeste banken geen hypotheek afsluiten.

  Het aanvraagproces bij hypotheken voor artsen in opleiding tot specialist

  Iedere situatie is uniek en daarom begint de financiering van uw nieuwe woning bij ons met een oriënterend gesprek. Daarin bespreken we uw wensen, inventariseren we uw persoonlijke en financiële situatie en maken we een indicatieve berekening van de benodigde hypotheek.
   
  Ook bespreken we met u de verschillende soorten hypotheekdienstverlening waaruit u een keuze kunt maken:
  • Hypotheekaanvraag met advies
  • Hypotheekaanvraag zonder advies
  • Een hypotheek aanvragen met hypotheekadvies
   Hebt u behoefte aan professioneel advies over uw toekomstige hypotheek of hebt u onvoldoende kennis en ervaring om de hypotheek zelf te regelen? Wij geven u graag hypotheekadvies en begeleiden u tijdens het hele proces van hypotheekaanvraag. 
    
   Wij adviseren u bij een hypotheek aanvraag met advies altijd over:
   • de hoogte van de hypotheeklening;
   • de verschillende onderdelen;
   • de aflosvormen;
   • de hypotheekrente; 
   • en de betaalbaarheid van de maandlasten bij verstrekking en bij een fictieve renteverhoging. 

   Lees meer over ons hypotheekaanvraagproces met advies.

  • Een hypotheek aanvragen zonder advies
   Als u kiest om de hypotheek zelf aan te vragen zonder advies dan kiest u voor ´Execution Only’:
   • U maakt zelf een afgewogen beslissing over welke hypotheekconstructie bij uw financiële en persoonlijke situatie past, nu en in de toekomst. 
   • U maakt zelf een inschatting van de risico’s die zijn verbonden aan het product en het afsluiten van een hypotheek zonder advies. 
    Bij deze mogelijkheid is het van belang dat u zelf over ruim voldoende kennis en ervaring op hypotheekgebied beschikt. Om dit te toetsen vragen wij u in het aanvraagproces om een kennis- en ervaringstoets af te leggen. 
    
  Man en vrouw in koffietent

  Maak gebruik van ons netwerk

  Naast hypotheken voor artsen in opleiding staan wij ook klaar als het gaat om vermogensopbouw voor uw pensioen en vermogensbeheer. Ook koppelen we u graag aan andere vakgenoten. 

  Maak gebruik van ons netwerk en u vindt precies wat u zoekt. Denk aan specialisten, beroeps- en brancheverenigingen zoals DJS, FMS, LHV, ANT, KNMP, KNMvD en zorgpraktijkadviseurs.

  Het delen van kennis, maar ook het creëren van nieuwe kansen om zaken te doen staat centraal. Met onder meer workshops, masterclasses, lezingen en webinars staan wij u bij in uw medisch ondernemerschap.  

   Veel gestelde vragen over hypotheken voor AIOS

   • Hoeveel kan ik lenen als arts in opleiding tot specialist?

    De hoogte van de hypotheeklening is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: uw vaste salaris, dividend uit uw onderneming, inkomsten uit uw vermogen, eventuele schenkingen, studieschuld en andere financiële verplichtingen. 

   • Heb ik als arts in opleiding tot specialist eigen geld nodig voor het kopen van een eigen huis?

    Ja, bij het kopen van een huis is eigen geld nodig. Hypotheken worden gefinancierd tot 100% van de taxatiewaarde. Voor de kosten koper, overdrachtsbelasting* en eventuele verschil tussen de aankoopprijs en de getaxeerde marktwaarde moeten zelf gefinancierd worden en hiervoor is eigen geld noodzakelijk.

    *Starters komen wellicht in aanmerking voor de startersvrijstelling (overdrachtsbelasting). Dit geldt voor woningen met een totale waarde tot € 400.000. Meer informatie over het krijgen van de startersvrijstelling vindt u op de website van de Belastingdienst

   • Kan ik als arts in opleiding tot specialist een hypotheek krijgen met een tijdelijk contract en zonder intentieverklaring?

    Ja, als arts in opleiding tot specialist is het mogelijk om een hypotheek bij Van Lanschot Healthcare af te sluiten met een tijdelijk contract en/of zonder intentieverklaring. Wel vragen we een werkgeversverklaring.

   • Moet ik mijn studieschuld/DUO-schuld melden als ik een hypotheek wil afsluiten?

    Ja, het is wettelijk verplicht om alle financiële verplichten te melden bij het aanvragen van een hypotheek. De studieschuld valt hier ook onder.

   • Hoe krijg ik als arts in opleiding tot specialist korting op de hypotheekrente met het Healthcare-arrangement?
    U komt in aanmerking voor deze korting op uw hypotheekrente als u AIOS of een (vrijgevestigde) medisch specialist bent, bijvoorbeeld chirurg. U hoeft niets extra’s te doen. U krijgt de korting automatisch als u binnen de doelgroep van Van Lanschot Healthcare valt. Het rentepercentage dat u vindt in het voorstel voor een (nieuwe) rentevorm en rentelooptijd van uw lening, is het rentepercentage inclusief de rentekorting die u ontvangt op basis van het Healthcare-arrangement. De actuele hypotheekrentepercentages vindt u op de pagina Tarieven
   • Hoe lang geldt de rentekorting op de hypotheekrente voor mij als arts in opleiding tot specialist?

    De korting geldt tijdens de rentelooptijd. Bij afloop van de rentelooptijd van uw lening bekijken wij opnieuw of u nog voldoet aan de voorwaarden van het Healthcare-arrangement. 

    Wilt u weten wat Van Lanschot Healthcare voor u kan betekenen bij de aankoop van uw woning? Neem dan contact op voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek

   Uw hypotheek voor AIOS afsluiten bij Van Lanschot? 

   Ons team van specialisten op het gebied van healthcare staat voor u klaar.  
   • We houden rekening met uw specifieke situatie
   • Korting op uw hypotheekrente
   • Uw eigen Healthcare-specialist

   Uw hypotheek voor AIOS afsluiten bij Van Lanschot? 

   • We houden rekening met uw specifieke situatie
   • Korting op uw hypotheekrente
   • Uw eigen Healthcare-specialist
   Ons team van specialisten op het gebied van healthcare staat voor u klaar.  

   Persoonlijk hypotheekadvies voor artsen in opleiding tot specialist.

   contact
   Serge Dalenoord
   Healthcare banker
   Rico van Zee
   Healthcare Banker
   Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel