1. Aanbod
 2. Hypotheken
 3. Aflossingsvrije hypotheek
Overleg hypotheek woning verbouwen

Aflossingsvrije hypotheek, wat nu?

hypotheken
Hebt u een aflossingsvrije hypotheek op uw woning? Dan betaalt u iedere maand rente en geen aflossing. Aan het eind van de looptijd moet u aflossen: met een nieuwe hypotheek, eigen vermogen of de verkoop van de woning. Maar hoe doet u dat op een financieel slimme manier? Wij helpen u op weg zodat u zorgeloos kunt blijven wonen.

Aflossingsblij

In de media wordt nu veel aandacht besteed aan de aflossingsvrije hypotheek. Men verwacht dat het problemen gaat opleveren voor hen die straks onvoldoende inkomen of vermogen hebben aan het eind van de looptijd. Als hypotheekverstrekker vinden wij het onze taak u te informeren over de mogelijkheden. Met deze vijf oplossingen behoedt u uzelf voor eventuele problemen en wordt u aflossingsblij.

5 oplossingen voor betaalbare woonlasten

Steeds meer huiseigenaren zijn bezig met aflossen, en u? Behalve extra aflossen zijn er meer dingen die u kunt doen om zonder zorgen te blijven wonen waar u woont. Ook na uw pensioen als uw inkomen lager wordt.
 • Vermogen opbouwen
  Misschien hebt u al gespaard of u bent van plan om extra te gaan sparen. Beleggen met Evi is bijvoorbeeld een mooie manier om eigen vermogen op te bouwen voor de lange termijn. Zo bouwt u vermogen op waarmee u (deels) uw aflossingsvrije hypotheek kunt aflossen. 
 • Extra aflossen tijdens de looptijd
  Maandelijks of jaarlijks kunt u extra aflossen zolang uw hypotheek loopt. Meestal mag u tot 20% boetevrij aflossen. Wilt u meer aflossen? Dat kan, maar dan betaalt u een vergoeding voor de rente die de bank misloopt. 
 • Aflossingsvrije hypotheek omzetten
  Zet uw aflossingsvrije hypotheek om naar een lineaire of annuïtaire hypotheek. U lost dan automatisch maandelijks af. Dit betekent dat uw maandlasten omhooggaan, maar er blijft een lagere of geen hypotheekschuld over aan het einde van de looptijd. Zo zorgt u voor betaalbare maandlasten wanneer uw inkomen lager wordt en fiscale voordelen vervallen. Voor het omzetten van een hypotheek rekenen wij € 250 behandelingskosten. 
 • Hypotheek verlengen aan einde looptijd
  Op het moment dat uw aflossingsvrije hypotheek afloopt, kunt u opnieuw een hypotheek afsluiten of verlengen. Afhankelijk van de wettelijke regels die op dat moment gelden, kunt u opnieuw een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Ook wordt er gekeken naar de waarde van uw woning en of uw inkomen (en toekomstige pensioen) voldoende is om de maandlasten te dragen. 
 • Uw woning verkopen
  Misschien wilt u later uw huis wel verkopen om kleiner te gaan wonen of om te gaan huren. De opbrengst van uw woning bij de verkoop kan lager uitvallen dan het bedrag dat u nog moet aflossen. Het is verstandig om hier rekening mee te houden. 

Landelijke campagne Nederlandse Vereniging van Banken

Meer dan een miljoen huiseigenaren hebben een aflossingsvrije hypotheek. De piek, van hypotheken aan het eind van de looptijd, wordt in 2035 verwacht. Banken vinden dit zorgelijk en slaan de handen ineen om u als consument inzicht te geven in de verschillende aflosmogelijkheden. Zodat u straks ook aflossingsblij bent. Lees meer over de landelijke campagne op de website van Aflossingsblij.

Zet ons aan het werk

En blijf zorgeloos wonen. Nu en later. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw aflossingsvrije hypotheek.