Vrouw op stoel bij meer

Behoud de regie over uw vermogen

senioren
 • Praktische informatie over onderwerpen in uw levensfase​
 • Persoonlijke hulp om zelfstandig en veilig te blijven bankieren​
 • Samenwerking met SeniorWeb

Aandacht voor u en uw vermogen

De veranderingen binnen de financiële markt volgen elkaar snel op. Steeds meer banken bieden hun diensten online aan. Bij Van Lanschot vinden wij het belangrijk dat alle klanten op een goede manier gebruik kunnen (blijven) maken van onze dienstverlening. Om deze reden bieden wij senioren hulpmiddelen aan om te faciliteren bij het gebruik van onze diensten en producten. 

Financiële vraagstukken

Uw vermogen

Uw vermogen

Iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en kunnen van invloed zijn op uw vermogen. Welk vermogen hebt u zelf nodig en hoe beheert u het deel van uw vermogen voor de volgende generatie. Met ons traject Vermogensregie houden we uw financiële middelen en wensen met elkaar in balans. 
Wonen

Wonen

Wat zijn de mogelijkheden voor wonen op latere leeftijd? Uw situatie verandert en daarmee veranderen ook uw woonwensen. Voldoet uw huidige woning hier nog aan en wat zijn uw mogelijkheden bij een eventuele verhuizing? Ook is het mogelijk om uw (klein)kinderen of andere familieleden te helpen bij de aankoop van een woning. Meer over de mogelijkheid om een lening te verstrekken leest u in onze Wijzer.
Vermogensoverdracht

Vermogensoverdracht

Vroeg of laat krijgen uw erfgenamen ook te maken met het beheren van hun vermogen. Door hier tijdig over in gesprek te gaan, kunt u uw ideeën over het beleggen van familievermogen op een persoonlijke manier meegeven. Dit staat los van de keuze om feitelijk al vermogen over te dragen aan de kinderen. In de SchenkingsWijzer geven we meer toelichting waarom het slim kan zijn om te schenken en welke schenkingsvormen er zijn.
Nalatenschap

Nalatenschap

Wat gebeurt er met uw nalatenschap als u komt te overlijden? En hebt u weleens nagedacht wat uw wensen zijn wanneer u uw belangen niet meer kunt of wilt behartigen, bijvoorbeeld door ziekte of ouderdom? Het zijn zaken waar we liever niet over nadenken, maar toch is het belangrijk dit goed op papier te zetten. In onze LevenstestamentenWijzer vindt u in grote lijnen wat de mogelijkheden zijn.

Hebt u alles goed geregeld?

informatiepakket
Laat uw gegevens achter en ontvang het digitale informatiepakket  over vermogensoverdracht, machtigen en nalatenschap. U ontvangt dit per e-mail. Zo leest u alle informatie op een moment dat het u uitkomt.

Meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens vindt u in onze privacy statement op de website.
Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.
ipad

Do's and don'ts online

tips
  • Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor uw bankzaken
  • Controleer regelmatig uw betaalrekening
  • Meld incidenten direct aan ons via 0800-1737 en volg de aanwijzingen op
  • Deel uw beveiligingscodes met niemand anders
  • Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander wordt gebruikt
  • Verstuur nooit uw pincode en bankpas per post

  Senioren services

  Wilt u veilig en zelfstandig uw bankzaken blijven regelen? Dat kan met de hulp van SeniorWeb. Dit is een organisatie voor en door senioren waar Van Lanschot een samenwerking mee heeft. SeniorWeb is gespecialiseerd in de participatie en zelfontplooiing van senioren in de digitale samenleving en wil hier graag de basiskennis voor aanreiken. Dit doen ze via informatie, educatie en hulp.
   Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel