1. Aanbod
  2. Generatiebankieren
Generatiebankieren

Private banking voor iedere generatie

generatiebankieren
  • Persoonlijk aanspreekpunt voor u en uw familie
  • Duidelijke antwoorden, ook op complexe vragen
  • Specifieke oplossingen en advies voor ouders en kinderen

Goed geregeld voor u en uw familie

Wanneer u beschikt over een bepaald vermogen wilt u wellicht uw kind(eren) helpen met het financieren van een woning of vermogen schenken aan een familielid. Misschien hebt u een eigen bedrijf dat u op termijn wilt overdragen binnen uw familie. En wat als u er straks niet meer bent? Is uw nalatenschap dan goed geregeld? Wij bespreken graag uw wensen met u en uw familie en geven inzicht in de financiële situatie. Vervolgens bepalen we de haalbaarheid, bespreken we wat het meest belangrijk is en bieden we concrete oplossingen. Zowel voor u als de volgende generatie.

Vermogen naar de volgende generatie

Vermogensoverdracht

Vermogensoverdracht

Vroeg of laat zullen uw kinderen ook te maken krijgen met het beheren van hun vermogen. Door uw kinderen tijdig te betrekken kunnen eigen ideeën over het beleggen van familievermogen op een persoonlijke manier worden meegegeven. Dit staat los van de keuze om feitelijk al vermogen over te dragen aan de kinderen. Naast beleggingsoplossingen voor kinderen bieden we ook kennisoverdracht aan. Zowel individueel als tijdens diverse gerichte bijeenkomsten.

Woningfinanciering

Woningfinanciering

Zodra de kinderen de eerste eigen woning kopen, ontstaat een directe én concrete behoefte aan advies en begeleiding. Een goed moment om met ons te praten over de financiering. Wij kijken naar de optimale structuur waarin eigen ideeën over een familiebijdrage (lenen, schenken) worden verwerkt. Belangrijk daarbij is dat de invulling van de hypotheek goed moet aansluiten bij de financiële situatie van de kinderen, nu én in de toekomst. Een mogelijk voordeel is dat de kinderen een mooie rentekorting ontvangen indien de ouders een bepaald vermogen bij Van Lanschot beleggen.

Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers de bedrijfsoverdracht voor zich uit schuiven. De praktijk leert echter dat het nuttig is om hier al zo’n vijf tot zeven jaar voor de uiteindelijke overdracht over na te gaan denken. Dat lijkt lang maar er kunnen onder meer fiscale termijnen gelden bij een herstructurering of bij het voorbereiden van de organisatie voor de overdracht. Bedrijfsoverdracht is afhankelijk van de situatie en de wensen van de overdrager en overnemen. Daarom vergt iedere overdracht een andere aanpak. Maak gebruik van onze deskundigheid voor een onbezorgde overdracht.
Charity

Schenken aan een goed doel

Charity
Als vermogende particulier of ondernemer bent u in de bevoorrechte situatie dat u met (een deel van) uw vermogen het verschil kunt maken. U kunt maatschappelijke ontwikkelingen beïnvloeden of op gang brengen. Geven aan een goede doelen is mooi, waardevol en vaak iets blijvends. Naast 'geld geven' kan het ook een manier zijn om iets anders te doen naast uw dagelijkse bezigheden.
Voordat u daadwerkelijk gaat schenken, moet u zich eerst een belangrijke vraag stellen: is het - gezien mijn financiële situatie - wel verstandig om te schenken?

Het is belangrijk dat u onderzoekt of u zelf voldoende vermogen overhoudt voor de door u gewenste levensstijl, nu én in de toekomst. U krijgt daarbij te maken met lastige vraagstukken: Ik heb op dit moment voldoende inkomsten, maar hoe ziet mijn inkomen er bij pensionering uit? Wat is de invloed van inflatie op mijn vermogen? Wat als het rendement op mijn vermogen tegenvalt? Met welke kosten moet ik rekening houden als ik later zorg nodig heb? Wat gebeurt er als ik of mijn partner overlijdt?

Goed geregeld voor later

estate planning
U denkt er liever niet aan, maar heeft u alles zo geregeld dat uw nabestaanden zonder zorgen achter blijven? Wat gebeurt er met uw vermogen bij overlijden? Als u geen testament heeft, dan wordt de erfenis verdeeld volgens de regels van het erfrecht. Met een goed testament kunt u een fiscale besparing realiseren en onenigheid in de familie voorkomen. Weet u bijvoorbeeld hoe u de (stief)kinderen wilt behandelen als het gaat om uw vermogen en is een familiefonds wellicht interessant? Het is verstandig om hier op tijd over na te denken en met specialisten van gedachten over te wisselen. Wij helpen u graag verder met onze uitgebreide kennis en expertise op dit gebied.

Onze specialisten staan voor u klaar

Wilt u meer weten over wat wij voor u en uw familie kunnen betekenen? Neem dan contact op en ga in gesprek met onze specialisten.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel