1. Aanbod
 2. Charity
Vrouw op stoel bij meer

Investeren in een betere wereld

charity & impact investing
 • Positief bijdragen aan mens, milieu en maatschappij
 • Impact investing met financieel én maatschappelijk rendement
 • Ontwikkel een persoonlijk geefplan met Charity Service

Goed doen: vermogen in dienst van de maatschappij

Kennis & Inspiratie

Bijzondere verhalen van onze klanten leest en hoort u in de nieuwe (podcast-)serie 'Goed doen'.

Lees verder

Maak verschil met uw vermogen

Zuinig zijn op onze wereld, voor de huidige en toekomstige generaties. Daar draagt u graag aan bij. Bijvoorbeeld door te geven, na te laten of te investeren met maatschappelijke ‘impact’. Maar hoe kiest u goede doelen of investeringen die bij u passen? Waar heeft uw euro het meeste effect en hoe blijft u betrokken? Onze specialisten helpen u deze vragen te beantwoorden.

Welke vorm past bij u? 

Charity

Geven is leuk en geeft veel voldoening. Maar wat past bij u? Waar kan en wilt u écht het verschil maken? En hoe zou u dit kunnen doen? Welke goede doelen passen bij u? Samen inventariseren we uw wensen en mogelijkheden. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk geefplan op. Zo levert filantropie u en de maatschappij het meeste op.

Impact investing

Impact investing biedt naast financieel ook een positief maatschappelijk rendement (‘impact’). Bijvoorbeeld door te investeren in microkredieten, duurzame energieopwekking of sociale ondernemingen. Met bijvoorbeeld de Kempen Global Impact Pool belegt u in bedrijven die gericht inspelen op de uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd.

Risicometer Kempen Global Impact Pool

Samen maken we het verschil

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding

We brengen samen uw wensen en mogelijkheden in kaart en stellen aan de hand daarvan een persoonlijk geef- en investeringsplan op. Heeft u een eigen stichting of richt u er een op? Dan bieden we een aangepast traject.
Informeren

Informeren

U kunt bij ons terecht met uw vragen over doneren aan goede doelen of het beleggen met impact. Daarnaast organiseren we geregeld evenementen om u te informeren over de mogelijkheden uw vermogen maatschappelijk te laten renderen.
 
Inspireren

Inspireren

Op onze netwerkbijeenkomsten ontmoet u klanten die net als u actief bezig zijn met filantropie en impact investing. Daarnaast organiseren we rondetafelsessies over steeds wisselende maatschappelijke thema’s.
Charity & Impact investing

Met de Charity & Impact Investing Service geeft u goed

video
Andrew Mackay en Laura Vreugdenhil vertellen u er graag meer over. Bekijk hiernaast de video.

  Echt verschil maken met uw vermogen?

  Neem vrijblijvend contact met ons op. De specialisten van onze Charity & Impact Investing Service staan voor u klaar.

  Meer weten over onze Charity & Impact Investing Service?

  • Hoe kan ik mijn vermogen aan een goed doel nalaten? 
   U kunt in uw testament een bedrag opnemen dat u na overlijden wilt nalaten aan een goed doel. Dat heet een legaat. Daarnaast kunt u in uw testament een goed doel tot de erfgenaam van uw nalatenschap benoemen. De nalatenschap omvat dan alle bezitten (en schulden). Dat heet erfstelling. Onder bepaalde voorwaarden kunnen giften vastgelegd in een testament vrij van successierechten zijn. 
  • Is het belangrijk of het goede doel van mijn keuze een ANBI is?
   ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Doneert u aan een goed doel met ANBI-status? Dan profiteert u van bepaalde belastingvoordelen, zoals het aftrekken van uw giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • Kan ik mijn eigen stichting oprichten?
   Bij het oprichten van een stichting komt aardig wat kijken. Als oprichter moet u zelf een bestuur samenstellen. Samen met de notaris stelt u de oprichtingsakte op, waarin onder andere staat wat de doelstelling van de stichting is. De stichting moet worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is niet altijd nodig om zelf een stichting op te richten. U kunt overwegen samen te werken met een bestaande stichting of goededoelenorganisatie.

  Download de CharityWijzer

  Downloads
  In de CharityWijzer vind u een beknopt overzicht van de fiscale spelregels van de wereld van geven aan goede doelen en leest u wat de Van Lanschot Charity & Impact Investing Service voor u kan betekenen.
  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel