1. Aanbod
  2. Betalen
  3. tarieven
  4. Gebruik Wereldpas in het buitenland
Betalen

Gebruik Wereldpas in het buitenland

Uw Van Lanschot Wereldpas kunt u wereldwijd gebruiken bij geld- en betaalautomaten. Let er op dat de geldautomaat of de winkelier is aangesloten op het betaalsysteem van Maestro. Maestro is een onderdeel van Mastercard. 

Kosten geld opnemen in het buitenland

Neemt u geld op bij een geldautomaat (ATM):

in euro in vreemde valuta
dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

dan worden er aanvullende kosten in rekening gebracht:

  • een koersopslag; voor de meest gangbare valuta bedraagt deze 1,0% (een volledig overzicht vindt u op de pagina Tarieven)
  • opnamekosten per opname, deze zijn € 2,50.

Kosten betalen in het buitenland

Betaalt u bij een betaalautomaat:

in euro  in vreemde valuta 
dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht. dan wordt een koersopslag berekend; voor de meest gangbare valuta bedraagt deze 1,0% (een volledig overzicht vindt u op de pagina Tarieven).

Ook belangrijk om te weten

Omrekenen in lokale valuta
Sommige geld- en betaalautomaten in het buitenland bieden aan het bedrag in vreemde valuta meteen te verrekenen in euro’s. Dit lijkt logisch, maar in de praktijk betaalt u uiteindelijk meer. Ons advies: kies altijd voor een omrekening in de lokale valuta.

Additionele kosten voor opnames
Sommige geldautomaten brengen additionele kosten in rekening voor opnames. Vaak zijn dit geldautomaten bij winkels, hotels, casino’s, tankstations en dergelijke. Deze kosten worden niet door uw bank in rekening gebracht. Het zijn inkomsten voor de exploitant van de geldautomaat. De kosten worden vooraf op het scherm van de automaat getoond. 

Zelf berekenen

kosten vreemde valuta
U kunt een schatting maken wat een opname of betaling in vreemde valuta voor u betekent in euro. De Mastercard Currency Converter doet dit voor u. Bij ‘Bank Fee’ vult u de koersopslag in (meestal 1,0%). In geval van een opname bij een geldautomaat telt u bij het berekende bedrag (Your Card Currency Amount) € 2,50 op.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel