1. Aanbod
 2. Betalen
 3. Overstapservice

Overstappen naar Van Lanschot

Overstapservice
Als u als particulier of ondernemer een betaalrekening opent bij Van Lanschot, kunt u kosteloos de Overstapservice aanvragen. Daarmee helpen wij u om uw betalingsverkeer efficiënt over te zetten naar Van Lanschot. Natuurlijk zonder dat uw betalingen hier hinder van ondervinden. De Overstapservice is een gezamenlijk initiatief van de banken in Nederland. 
 • Wat regelt de Overstapservice voor u?
  • Bijschrijvingen en incasso’s ten laste van uw oude IBAN worden gedurende 13 maanden automatisch doorgeleid naar uw (nieuwe) Van Lanschot betaalrekening.
  • Op uw papieren en/of digitale rekeningafschriften ziet u wie uw oude IBAN nog gebruikt.
 • Hoe zet ik mijn betaalrekening over naar Van Lanschot met de Overstapservice? 
  • Om gebruik te kunnen van de Overstapservice heb u een betaalrekening bij Van Lanschot nodig. Bent u klant bij Van Lanschot of voornemens dit te worden? Dan behoort het openen van een betaalrekening tot de mogelijkheden. Wij helpen u graag persoonlijk verder, een betaalrekening is dan ook niet online te openen. 
   Maak een afspraak

   De Overstapservice kan enkel gebruikt worden als de tenaamstelling van de nieuwe IBAN hetzelfde is als de tenaamstelling van de oude IBAN.
  • Met de onderstaande formulieren vraagt u de kosteloze Overstapservice bij Van Lanschot aan.
   Van Lanschot aanvraagformulier Overstapservice voor Particulier
   Van Lanschot aanvraagformulier Overstapservice voor Zakelijk
  • Geef uw nieuwe IBAN door aan alle organisaties of personen die geld op uw rekening bijschrijven. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan uw werkgever, de Belastingdienst, vrienden en familie.  
   De Belastingdienst, DUO en uw gemeente dient u zelf op de hoogte te stellen. Dit kunt u doen via hun website. Ook buitenlandse bedrijven die automatisch geld van uw rekening afschrijven, stelt u zelf op de hoogte.
  • Indien u gebruik maakt van een boekhoudpakket dan moet u zelf uw nieuwe IBAN daarin vastleggen.
  • Stel periodieke overboekingen opnieuw in op uw nieuwe IBAN.

Brochure en Algemene Voorwaarden Overstapservice 

download
De Algemene Voorwaarden Overstapservice gelden voor iedereen van wie de betaalrekening na 1 oktober 2019 in de Overstapservice actief is. Wilt u meer informatie over de Overstapservice? In onderstaande brochure vindt u meer informatie over de Overstapservice en de Algemene Voorwaarden Overstapservice. Ook vindt u in de brochure een handige checklist en Overstapkaart die u kunt gebruiken om uw overstap nog gemakkelijker te maken.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel