1. Aanbod
 2. Betalen
 3. Apple Pay
Apple Pay Van Lanschot

Apple Pay bij Van Lanschot

Betalen
 • Betaal veilig, snel en contactloos met uw iPhone of Apple Watch
 • Gebruik Apple Pay in winkels, in apps en online
 • Betalen zonder portemonnee of plastic Van Lanschot Wereldpas

Wat is betalen met Apple Pay?

Met Apple Pay kunt u betalen met uw Van Lanschot Wereldpas op een Apple-apparaat. Met Apple Pay betaalt u veilig, snel en contactloos, waarbij u geen pinautomaat hoeft aan te raken of contant geld te gebruiken.
Apple Pay contactloos Van Lanschot  
 • Met Apple Pay kunt u contactloze betalingen doen bij alle betaalautomaten met het contactloos betalen-logo of het Apple Pay-logo.
 • U kunt met Apple Pay ook online betalingen verrichten op websites en apps (mobiele applicaties) die Apple Pay als betaalmethode accepteren (te herkennen aan het Apple Pay-logo).

Apple Pay Activeren

activeren
U activeert Apple Pay in uw Van Lanschot Banking App op uw iPhone. Hier zet u uw Van Lanschot Wereldpas in de Apple Wallet. Daarna bent u klaar om te betalen met Apple Pay.
 • Ga naar de Van Lanschot Banking App op uw iPhone en log in;
 • Ga onderin uw scherm naar ‘Instellingen’;
 • Klik op ‘Apple Pay’. Vervolgens selecteert u de betaalrekening en de Van Lanschot Wereldpas waarop u Apple Pay wilt activeren;
 • Druk op ‘Zet in Apple Wallet’;
 • U komt nu terecht in de Apple Wallet omgeving. Lees en accepteer de Voorwaarden Betalen met Apple Pay bij Van Lanschot en vul de ontvangen verificatiecode in;
 • Voor de Apple Watch, open de Apple Watch-app op uw iPhone, druk op ‘Wallet en Apple Pay’ en druk op ‘Verifiëren’ en ‘Code invoeren’ en voer de ontvangen verificatiecode in;
 • Uw Van Lanschot Wereldpas is nu geactiveerd voor Apple Pay en zit nu in uw Apple Wallet. U bent nu klaar om te betalen met Apple Pay.

Betaal veilig, snel en contactloos met Apple Pay

Met Apple Pay bij Van Lanschot betaalt u veilig, snel en contactloos in winkels, in apps en online met uw iPhone, Apple Watch, iPad of MacBook.*
*Kijk voor een volledig overzicht van devices die compatibel zijn met Apple Pay op Apple Support.
 • Betalen in winkels

  Apple Pay is een veilige en snelle manier om in winkels te betalen met uw iPhone en Apple Watch. Het is veilig, snel en contactloos. En u hoeft geen pinautomaat aan te raken of contant geld te gebruiken als u wilt afrekenen.

  Betalen met Face ID
  Maakt u gebruik van Face ID? Om te betalen met Face ID, drukt u twee keer op de knop aan de zijkant van uw iPhone en kijkt u naar het scherm op uw telefoon. U houdt daarna uw iPhone bij de lezer van de betaalautomaat. Als u een mondmasker draagt, dient u mogelijk uw toegangscode in te voeren.

  Betalen met Touch ID en toegangscode
  Maakt u gebruik van Touch ID of een toegangscode? Voor Touch ID: houd uw iPhone dicht bij de lezer van de betaalautomaat en houd uw vinger op Touch ID. Als u een toegangscode gebruikt, dan bevestigt u de betaling met de toegangscode.

  Betalen met uw Apple Watch
  Ook met uw Apple Watch betaalt u contactloos. Druk twee keer op de knop aan de zijkant van uw Apple Watch en houd uw Apple Watch bij de betaalautomaat, met het scherm naar de lezer gericht. Als uw Apple Watch een lichte beweging en een piepgeluid maakt, is het gelukt.

 • Online betalen met Apple Pay
  Er zijn steeds meer websites en apps waar u kunt afrekenen met Apple Pay. U herkent deze dienst aan het logo van Apple Pay. Selecteer Apple Pay tijdens het afrekenen als betaalmiddel. Bevestig vervolgens met uw Face ID, Touch ID of de toegangscode van uw iPhone.
 • Voor wie is Betalen met Apple Pay beschikbaar?
  Apple Pay is beschikbaar voor klanten van Van Lanschot met een BetaalRekening, toegang tot Mijn Van Lanschot en met een actieve Van Lanschot Wereldpas. U bent 16 jaar of ouder en gebruikt een Apple-apparaat dat compatibel is met Apple Pay.
 • Voorwaarden Betalen met Apple Pay bij Van Lanschot
  U gebruikt of wilt graag gebruik maken van Apple Pay bij Van Lanschot. In deze voorwaarden leest u hoe Apple Pay bij Van Lanschot werkt en welke voorwaarden voor Apple Pay bij Van Lanschot gelden.

Hebt u een vraag over Apple Pay?

FAQ
Bekijk de veelgestelde vragen over Apple Pay. Deze vindt u op de FAQ-pagina onder de sectie Betalen.
Apple Pay Face ID Van Lanschot

Betalen met Face ID

face id
Bekijk hiernaast de video hoe te betalen met Face ID.
  Apple Pay Touch ID Van Lanschot

  Betalen met Touch ID

  Touch ID
  Bekijk hiernaast de video hoe te betalen met Touch ID.
   Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel