1. Aanbod
  2. Beleggen
  3. Zelf beleggen
Man in auto met kano op dak

Draai zelf aan de knoppen

zelf beleggen
  • Selecteer zelf uw beleggingen
  • 24/7 toegang tot uw portefeuille met de Beleggen App
  • Combineer Zelf Beleggen met Beleggingsadvies of Vermogensbeheer

Bepaal zelf waarin u belegt

U hebt een neus voor beleggen en volgt beursontwikkelingen op de voet. Stel uw eigen beleggingsportefeuille samen en speel actief in op kansen. Geef online uw aan- en verkooporders door of bel met de orderdesk.

Hoe begint u met Zelf Beleggen?

Aanvragen

Ontdek of Zelf Beleggen bij u past door middel van de passendheidstoets

aanvragen

Zelf Beleggen is een dienst voor beleggers met ervaring. Er zijn risico's verbonden aan beleggen. Voldoende kennis van financiële markten en beleggingsproducten is dan ook essentieel. Bij het openen van uw Zelf-Beleggen-rekening doorloopt u een passendheidstoets. Dan weet u meteen of deze vorm van beleggen bij u past. De passendheidstoets bestaat uit twee delen: 

  1. In deel 1 stellen we vast of de dienst Zelf beleggen passend is voor u.
  2. In deel 2 beoordelen we of u voldoende kennis en ervaring heeft om te begrijpen welke risico's zijn verbonden aan Zelf Beleggen. De risico's van de verschillende soorten beleggingen kunnen sterk uiteenlopen. De antwoorden die u geeft op de vragen zijn van belang bij uw keuzes voor verschillende soorten beleggingen. 

Nadat u de toets heeft afgerond, kunt u op het formulier lezen of uw kennis en ervaring toereikend is om te kiezen voor Zelf Beleggen.  

Begin met beleggen

Altijd 24/7 inzicht in uw portefeuille

In Mijn Van Lanschot en in de Beleggen App houdt u altijd overzicht. Het maakt niet uit waar u bent, u heeft altijd inzicht in uw beleggingen. 
Orders doorgeven

Stel uw portefeuille samen

Koopt u beleggingsfondsen? Lees de Essentiële Beleggersinformatie (Ebi) en selecteer uw beleggingen. Online voert u orders in en bekijkt u de status. Geen computer in de buurt? Geef uw orders dan telefonisch door aan de Orderdesk. Zo stelt u zelf uw portefeuille samen.

Kosten

zelf beleggen
Jaarlijks betaalt u een servicefee van 0,15% over uw belegd vermogen. Daarnaast betaalt u 0,20% kosten over de waarde van uw transacties. Koopt u beleggingsfondsen? De makers hiervan berekenen ook kosten. De hoogte hangt af van het soort fonds.

Aan de slag

Benieuwd of Zelf Beleggen bij u past? Ga in gesprek met een van onze private bankers.

 Toch liever samen beleggen met een specialist?

Kies voor Beleggingsadvies

Eigenwijs goed beleggen met een sparringpartner die uw doelen voor ogen houdt en kansen benut wanneer ze zich voordoen. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in individuele aandelen, private equity of impact beleggingen.

Naar beleggingsadvies

Kies voor Vermogensbeheer

U hebt meerdere doelen met uw vermogen. Laat u ontzorgen en houd tijd over voor uzelf. Zet onze vermogensbeheerders voor u aan het werk. Met uw doelen voor ogen benutten onze specialisten kansen die er zijn en letten we goed op de risico’s.

 naar vermogensbeheer
Disclaimer

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we beleggingsprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de beleggingsprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel