1. Aanbod
 2. Beleggen
 3. Zelf beleggen

Zelf beleggen

Beleggen
Van Lanschot biedt haar beleggingsadvies- en vermogensbeheerklanten de mogelijkheid om dit in Zelf Beleggen te doen.

Zelf beleggen

Veel van onze klanten beleggen voor de lange termijn. Ze laten dit graag over aan hun vermogensbeheerder of ze doen het samen met hun beleggingsspecialist. Sommigen vinden de beursontwikkelingen erg interessant en willen ook zelf actief op kansen inspelen. Misschien geldt dit ook voor u. 
 • Orders geeft u op via Mijn Van Lanschot of telefonisch 
 • Realtime inzage in uw beleggingsportefeuille
 • Met de Beleggen App altijd en overal toegang tot uw portefeuille

Zelf beleggen met Zelf Beleggen

Aanvragen

Aanvragen

 • U doorloopt een passendheidstoets als u de Zelf Beleggen-rekening opent 
 • Zo weet u snel of deze manier van beleggen bij u past

Tarieven

zelf beleggen
U betaalt ons een servicefee van 0,15% per jaar over uw belegd vermogen met een minimum van € 200,-. Verder betaalt u transactiekosten van 0,2% over het transactiebedrag met een minimum van € 20,-. Belegt u in beleggingsfondsen dan betaalt u ook de makers hiervan. Incidenteel betaalt u ook andere kosten zoals handelskosten en belastingen.

Liever tijd om andere dingen te doen dan zelf te beleggen?

Laat dan het beheer van uw vermogen over aan de experts van Van Lanschot. Of beleg samen met een van onze beleggingsspecialisten. U kunt uw tijd dan besteden aan wat u belangrijk vindt.
Met uw doelen voor ogen benutten we de kansen die er zijn en letten we goed op de risico's.

Meer over beleggingsadvies

Waarschijnlijk hebt u meerdere doelen met uw vermogen. Voor de opbouw van vermogen voor later kunt u onze vermogensbeheerders aan het werk zetten. Samen met een beleggingsspecialist kijkt u naar individuele beleggingsproducten of gestructureerde producten die wij voor u op maat kunnen maken.

Meer over vermogensbeheer

Meer informatie over Zelf Beleggen

Hebt u vragen of wenst u meer informatie over Zelf Beleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Veelbesproken onderwerpen in onze spreekkamer

Zelf beleggen
 • Ik heb een buy-and-hold portefeuille, kan ik toch advies krijgen?

  Ook als u niet veel handelt, verdienen uw aandelen zorg. U wilt een seintje als er iets met uw aandelen aan de hand is, of een telefoontje als een obligatielening expireert. En een advies wat u met vrijvallende gelden kunt doen. Ook dan kunt u op onze specialisten rekenen.

  Maak een afspraak

 • Ik wil opties gebruiken om mijn risico af te dekken

  Wij adviseren en begeleiden u graag als u in opties wilt handelen. Wij bepalen samen met u de strategie die u op het oog hebt en volgen de posities nauwgezet.

  Maak een afspraak

 • Ik wil alleen beleggen in een impactfonds. Hoe doe ik dat?

  Met Beleggingsadvies Specifiek is het mogelijk om te beleggen in één, of enkele, speciale beleggingen. U bekijkt samen met een beleggingsspecialist welke belegging het beste bij uw wensen over impactinvesteren past. Ook na aankoop krijgt u advies over deze belegging en kunt u uw specialist altijd bellen.

  Maak een afspraak

Disclaimer

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we risicoprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de risicoprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.