1. Aanbod
  2. Beleggen
  3. Voorwaarden en tarieven

  Voorwaarden & Tarieven Beleggen

  Download hier de voorwaardenbrochures van onze beleggingsdiensten. In deze brochures vindt u ook informatie over de kosten.
  Naast de specifieke voorwaarden voor een beleggingsdienst zijn de Voorwaarden voor Private Banking bij Van Lanschot, inclusief de Algemene Bankvoorwaarden, van toepassing. 
  • Vermogensbeheer Collectief
   U wilt of maakt gebruik van Vermogensbeheer. Dat betekent dat u uw beleggingen overlaat aan de beleggingsspecialisten van Van Lanschot. In onderstaande documenten vindt u de afspraken en leest u meer over onze dienstverlening. Maakt u gebruik van Vermogensbeheer met Vermogensfondsen? Dan gelden de afspraken en tarieven in ‘Voorwaarden Vermogensbeheer Collectief’ voor u. Heeft u individuele afspraken met ons gemaakt over het beheer van uw vermogen? Dan vindt u de afspraken terug in de ‘Voorwaarden Vermogensbeheer’ onder de tab Vermogensbeheer. 
  • Vermogensbeheer
   U wilt of maakt gebruik van Vermogensbeheer. Dat betekent dat u uw beleggingen overlaat aan de beleggingsspecialisten van Van Lanschot. In onderstaande documenten vindt u de afspraken en leest u meer over onze dienstverlening. Heeft u individuele afspraken met ons gemaakt over het beheer van uw vermogen? Dan vindt u de afspraken en tarieven terug in de ‘Voorwaarden Vermogensbeheer’. Maakt u gebruik van Vermogensbeheer met Vermogensfondsen? Dan vindt u de afspraken terug in de ‘Voorwaarden Vermogensbeheer Collectief’ onder de tab Vermogensbeheer Collectief. 
  • CompliantBeheer

   U wilt gebruikmaken van CompliantBeheer. Dat betekent dat u uw beleggingen overlaat aan de beleggingsspecialisten van Van Lanschot. In de brochure leest u over deze dienstverlening en vindt u de voorwaarden en tarieven.

  • Beleggingsadvies
   U wilt gebruikmaken van Beleggingsadvies. Dat betekent dat wij u adviseren over uw beleggingen. In de brochures leest u over deze dienstverlening en vindt u de voorwaarden en tarieven. 
  • Strategisch Advies
   U wilt Strategisch Advies over (een gedeelte van) uw vermogen. In deze brochure leest u over deze dienstverlening en vindt u de voorwaarden.
  • Zelf Beleggen
   U belegt zelf of u wilt zelf gaan beleggen bij ons. U wilt dat op execution only-basis doen. U kunt dan kiezen voor Zelf Beleggen. In deze brochure leest u over deze dienstverlening en vindt u de voorwaarden en tarieven.
  • Evi
   Bekijk de voorwaarden en tarieven van Evi Pensioen, Evi Beheer, Evi Go, Evi4Kids en de algemene voorwaarden op de website van Evi. 
  • Overige documentatie

   Bekijk hier overige relevante beleggingsdocumentatie.

  • Complexe BeleggingenWijzer
   Het is belangrijk dat u begrijpt hoe beleggingen werken en wat de risico's zijn voordat u besluit daarin te beleggen. Bij complexe beleggingen kan niet zomaar worden gezegd dat deze voor alle klanten geschikt zijn. Om u voldoende te informeren over de kenmerken en risico's hebben wij deze wijzer opgesteld. Hierin beschrijven wij uitvoerig de complexe beleggingen waarin u bij ons kunt beleggen met de bijbehorende risico's.
  • Toelichting portefeuillerapportage
  • Effectenrekening Multicurrency
   De effectenrekening Multicurrency is bestemd voor klanten die effectentransacties en corporate events (onder andere dividendbetalingen) willen afrekenen in de valuta van het financiële instrument.
  • Essentiële-informatiedocumenten voor Euronext-opties
   Hebt u een optieovereenkomst met Van Lanschot? Om vanaf 1 januari 2018 transacties in Euronext-opties voor u te kunnen uitvoeren, zijn we als distributeur verplicht u Essentiële-informatiedocumenten te verstrekken.
  • Essentiële-informatiedocumenten voor Amerikaanse opties
   Hebt u een optieovereenkomst met Van Lanschot? Om vanaf 1 januari 2018 transacties in Amerikaanse opties voor u te kunnen uitvoeren, zijn we als distributeur verplicht u Essentiële-informatiedocumenten te verstrekken.
  • Essentiële-informatiedocumenten voor Eurex-opties
   Hebt u een optieovereenkomst met Van Lanschot? Om vanaf 1 januari 2018 transacties in Duitse opties voor u te kunnen uitvoeren, zijn we als distributeur verplicht u Essentiële-informatiedocumenten te verstrekken.
  • Essentiële-informatiedocumenten voor Euronext-futures
   Bent u een professionele belegger en hebt u een futureovereenkomst met Van Lanschot? Wij zijn u verplicht om u de Essentiële-informatiedocumenten te verstrekken.
  • Overzicht met top 5 plaatsen van uitvoering en brokers
   In het Orderuitvoeringsbeleid van Van Lanschot verwijzen wij naar dit overzicht met onze top 5 plaatsen van uitvoering en onze top 5 brokers. Voor wat betreft niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen is bij de selectie van plaatsen van uitvoering de keuze beperkt tot twee manieren van uitvoering: (i) uitvoering rechtstreeks bij transfer agents en (2) uitvoering bij transfer agents via een geselecteerde derde partij. Voor beide manieren geldt dat uw order op een vast tijdstip per dag (week, maand of kwartaal) op basis van de intrinsieke waarde wordt uitgevoerd. Omdat uw order wordt uitgevoerd op basis van een vaste prijs (de intrinsieke waarde) waarop wij geen invloed hebben, kunnen wij voor deze transacties beperkt gegevens over de kwaliteit van uitvoering verstrekken.
   • 2020
  • Index Garantie Contracten en Eurozone Premie Note
   Informatie over Index Garantie Contracten en de Eurozone Premie Note kunt u opvragen bij uw bankier. U vindt de documenten ook op Van Lanschot Beleggingsinformatie; beschikt u nog niet over een inlogcode, vraag deze dan aan bij uw bankier.
  • Gestructureerde producten
   Voor informatie over gestructureerde producten (o.a. brochures en final terms) gaat u naar markets.vanlanschotkempen.com.
  • Uitgifteprogramma's
   Voor het basisprospectus Debt Issuance Programme (DIP) en Structured Notes Issuance Programme (SNIP) gaat u naar  www.vanlanschotkempen.com/debtinvestors 
  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel