Vastgoedbelegging en -beheer

vastgoed
  • Datagedreven inzichten in een ondoorzichtige vastgoedmarkt
  • Bouwen aan de fundamenten van onze wereld
  • Wij denken mee in (duurzame) wet- en regelgeving en vastgoedbeheer
Real assets video

Datagedreven inzicht in vastgoed?

video

Vastgoedbeleggingen op basis van ons datagedreven model

De markt van onroerend goed verandert snel. Vastgoed kopen en uw beleggingspand beheren is meer dan ooit een kwestie van de juiste keuzes maken op basis van de beschikbare informatie. Deze informatie is alleen vaak niet volledig en lastig vergelijkbaar te maken, waardoor keuzes voortkomen uit ‘onderbuikgevoel’. Wij leggen u uit hoe de experts van Van Lanschot inzicht bieden in deze ondoorzichtige markt. Ons datagedreven model, de Vastgoedvergelijker, helpt daarbij.

De Vastgoedvergelijker

Het datagedreven model

Hoe ons model werkt

Het datagedreven model
Van Lanschot heeft de kennis en jarenlange ervaring om u te begeleiden bij investeringen in vastgoed. Met deze kennis en ervaring hebben we een datagedreven model ontwikkeld om vastgoed te vergelijken. En dat zetten we graag voor u in. Kunt u beter het ene beleggingspand kopen of het andere? Ons model helpt u om een weloverwogen keuze te maken die niet alleen gebaseerd is op onderbuikgevoel.

In ons model gebruiken we meer dan twintig miljoen datapunten per dag om grote hoeveelheden vastgoedobjecten te beoordelen . Daarin verwerken we informatie over landelijke trends, macro-economische ontwikkelingen, cijfers over misdaad en werkgelegenheid, infrastructurele ontsluiting en andere factoren die toekomstige rendementen beïnvloeden. Door op postcode-niveau die datapunten uit te lezen, komen we tot een regio-score, een omgevingsscore en een straatscore. We laten u een locatiescore zien tussen de 1 en 100 door die gegevens af te zetten tegen het landelijk gemiddelde.
Een locatiescore

Wat u kunt met de inzichten

Een locatiescore
Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om het streven naar het hoogste cijfer. Een hoge score betekent niet automatisch dat u een bepaald beleggingspand moet kopen. Omgekeerd geldt ook dat een lage score niet automatisch een advies aan u is om het object te verkopen. De locatiescore biedt vooral handvatten om inzicht te krijgen in de aantrekkelijkheid van de vastgoedlocatie op lange termijn.

De kans is groot dat u verrast wordt door de inzichten uit het datamodel. Wij kijken anders naar vastgoedbeleggingen en vastgoedbeheer dan makelaars of taxateurs. Wij kijken vooruit en nemen toekomstige trends en ontwikkelingen mee in de analyse. Wij willen u aan het denken zetten over uw vastgoed en de toekomst daarvan. 

Stel, dat uit de analyse van het datamodel blijkt dat er beperkte werkgelegenheidsgroei is in een bepaalde stad. Dat kan op langere termijn impact hebben op de waardering van het vastgoed dat u hier koopt. Dat zijn belangrijke zaken om bij stil te staan. De locatiescore maakt het mogelijk locaties met elkaar te vergelijken en geeft u iets om over na te denken.

Beleggen in vastgoed met hulp van Van Lanschot? 

Wij maken ons hard voor het creëren van transparantie in een ondoorzichtige markt en richten ons op het behoud en de opbouw van uw vermogen op een duurzame manier. 

  • We houden hierbij rekening met uw specifieke situatie
  • U krijgt altijd persoonlijke aandacht
  • Verantwoord beleggen is ons uitgangspunt

Beleggen in vastgoed met hulp van Van Lanschot? 

  • We houden hierbij rekening met uw specifieke situatie
  • U krijgt altijd persoonlijke aandacht
  • Verantwoord beleggen is ons uitgangspunt

Wij maken ons hard voor het creëren van transparantie in een ondoorzichtige markt en richten ons op het behoud en de opbouw van uw vermogen op een duurzame manier. 

Inzicht in uw vastgoedbeleggingen

 Wilt u meer weten over beleggen in vastgoed? In onze VastgoedWijzer bespreken we de aandachtspunten bij het investeren in een beleggingspand. Belegt u in vastgoed of wilt u beleggen in vastgoed en bent u benieuwd hoe ons datagedreven model u meer inzicht kan bieden? Wij sparren graag over uw persoonlijke situatie. Maak hiervoor een afspraak.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel