1. Aanbod
  2. Beleggen
  3. Reele activa
Man met horloge aan bureau

Beleggen in reële activa

  • Intensieve dialogen voeren met infrastructurele bedrijven 
  • Structureel inkomen naast het rendement
  • Investeren in duurzaam landbouwgrond

Duurzame verandering aanjagen met uw vermogen?

video

Laat u inspireren:

De combinatie van duurzaamheid en rendement

Beleggen kan op allerlei manieren. Daarbij is niet alleen rendement belangrijk, maar ook toekomstige kansen en risico's. Duurzaamheid speelt vaak een doorslaggevende rol in de uiteindelijke keuze. Reële activa, ook wel real assets genoemd, bieden daarbij volop kansen het verschil te maken in de verduurzaming. Of u nu kiest voor onroerend goed, infrastructuur of landbouwgrond: Van Lanschot biedt u inzicht in de mogelijkheden en helpt u aan een gediversifieerde beleggingsportefeuille die bij u past. 

Bijdragen aan een duurzame toekomst

Naast vastgoed vallen ook infrastructuur en landbouw onder reële activa. Deze drie zijn samen verantwoordelijk voor minimaal 60% van de wereldwijde, schadelijke uitstoot van broeikasgassen als CO₂. Juist door bij deze reële activa aan te sturen op verduurzaming, kan echt het verschil gemaakt worden om de broeikasgassen te verminderen. 

Terwijl u investeert in de toekomst, kunt u ook rekenen op een redelijk stabiel financieel rendement. Bijvoorbeeld via maandelijkse huur van een beleggingspand dat u koopt of pacht van landbouwgrond die u bezit.  

  • Intensieve dialogen voeren met infrastructurele bedrijven
  • Vastgoed renoveren in plaats van uitsluitend nieuwbouw
  • Landbouwgrond op duurzame wijze verbouwen

Drie mogelijkheden binnen reële activa

Direct vastgoed

Renovatie boven nieuwbouw

Direct vastgoed
Duurzame renovatie is dé manier om CO₂-reductie te realiseren in de bouw. Daardoor is is nieuwbouw niet altijd meer vanzelfsprekend in de markt van onroerend goed. Dat heeft gevolgen voor de manier waarop u investeert in onroerend goed. Er ontstaat minder leegstand door duurzaam renoveren, want hierdoor zijn gebouwen beter te verhuren. Uiteindelijk resulteert dat in een hogere waarde van het vastgoed waardoor u vervolgens betere rendementen behaald. 

De juiste keuzes maken op basis van de beschikbare informatie, dat is waar wij u bij ondersteunen. Wilt u dat de experts van Van Lanschot u verder helpen? Profiteer dan van ons datagedreven model, de Vastgoedvergelijker. Hiermee krijgt u inzicht in de ondoorzichtige vastgoedmarkt. 
Indirect vastgoed

Beleggen in vastgoed zonder regeldruk

Indirect vastgoed

Wilt u beleggen in vastgoed, maar niet zelf onroerend goed aanschaffen? En vindt u investeren in een enkel vastgoedfonds te beperkt? In dat geval past onze Private Real Estate Pool wellicht bij uw wensen. Dit is een nieuw beleggingsfonds van Van Lanschot Kempen dat in niet-beursgenoteerde (private) vastgoedfondsen belegt. Deze fondsen zijn gespecialiseerd in de vastgoedcategorieën woningen, logistiek vastgoed (distributiecentra en magazijnen), kantoren of winkels in Noordwest-Europa.

De Private Real Estate Pool biedt particuliere beleggers en semi-institutionele beleggers zoals family offices, verenigingen en stichtingen toegang tot aantrekkelijke vastgoedfondsen. Door de hoge minimale inleg kunnen normaal gesproken alleen grote, institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars in deze fondsen beleggen.In onze Private Real Estate Pool voegen we de inleg van een groot aantal kleinere beleggers samen waardoor zij toch in deze vastgoedfondsen kunnen investeren. Daardoor kunt u ook in typen vastgoed beleggen die voor u als directe belegging niet haalbaar zijn vanwege de hoge investering, zoals logistiek vastgoed.

Infrastructuur

Vergroening in de infrastructuur

Infrastructuur
Als u investeert in infrastructurele bedrijven, kunt u meepraten over vergroening van de sector. Dat doet Van Lanschot bijvoorbeeld al bij energiebedrijven, luchthavenondernemingen, pijpleidingbedrijven en de uitbaters van tolwegen. Tijdens intensieve gesprekken praten wij met deze bedrijven over hun plannen en doelstellingen voor ESG (Environment, Social en Governance).  

Investeren in zonne- en windparken, betrouwbare levering van elektriciteit en het sluiten van kolencentrales zijn belangrijke onderwerpen in deze sector. De energietransitie is in volle gang en daar kunt u met uw beleggingen een aanjager of bijdrager in zijn. 
Duurzaam landbouwgrond

Stabiel beleggen in landbouwgrond

Duurzaam landbouwgrond
Duurzaam beheer van landbouwgrond levert geld op én is beter voor de planeet. Door goed te zorgen voor landbouwgronden verbetert de biodiversiteit en zijn minder bestrijdingsmiddelen en mest nodig. Dat is essentieel voor de kwaliteit van voedsel, water en lucht en zorgt voor zo min mogelijk schade voor natuur, milieu en klimaat. 

Het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) heeft berekend dat voedselsystemen verantwoordelijk zijn voor ongeveer een derde van de broeikasemissies in de wereld. Innovatief omgaan met landbouwgronden richting een duurzame toekomst is daarom het devies. Om die reden is landbouwgrond vandaag de dag een aantrekkelijke, stabiele, maar relatief onontgonnen beleggingscategorie. Hiervoor is wel een actieve, duurzame houding nodig. Tien tot twintig jaar vooruitdenken is essentieel. Zodat uw rendement ook op langere termijn aantrekkelijk is. 

Investeren in de toekomst

Wilt u meer weten over investeren in reële activa? Daar adviseren wij u graag over. Wij denken graag mee over de optimale invulling van uw beleggingsportefeuille. 
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel