1. Aanbod
  2. Beleggen
  3. Private Markets
Stockbrokers achter schermen Private Markets

Private Markets

Beleggen
  • Investeren in private equity, infrastructuur, land en privaat vastgoed
  • Aantrekkelijk rendementspotentieel en mogelijkheid tot diversificatie
  • Beleggen voor de lange termijn in niet-beursgenoteerde private markten

Nieuw: Kempen European Private Equity Fund II

Private equity

Onze assetmanager Kempen biedt Van Lanschot klanten toegang tot een exclusieve beleggingscategorie.

lees verder

Toegang tot Private Markets

Met Kempen als assetmanager hebben we ons eigen innovatiecentrum. Dat is mooi want u als klant bent natuurlijk op zoek naar de beste beleggingsoplossingen. U kunt via geselecteerde fondsmanagers in niet beursgenoteerd private equity, infrastructuur, land (landbouwgrond en bosbouw) en vastgoed profiteren van een aantrekkelijk rendementspotentieel op de lange termijn en de mogelijkheid tot diversificatie ten opzichte van traditionele beleggingscategorieën.

Investeren in de uitdagingen van de toekomst

Wat zijn Private Markets?

Wat zijn Private Markets?

In de komende decennia zorgen demografische ontwikkelingen voor grote uitdagingen op gebieden als voedsel, water, energie en huisvesting. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden zijn investeringen nodig in infrastructuur, land en vastgoed, en hebben veelbelovende ondernemingen via private equity een steun in de rug nodig. Samen noemen we deze vier niet-beursgenoteerde segmenten Private Markets.
Waar belegt u in?

Waar belegt u in?

Beleggingen in Private Markets kunnen op effectieve wijze bijdragen aan oplossingen voor de genoemde uitdagingen. Denk aan private equity-investeringen in jonge bedrijven die werken aan medische innovaties, zoals nieuwe medicijnen of betere diagnosetechnieken. Andere voorbeelden zijn landbouwinvesteringen die leiden tot een duurzamere voedselvoorziening, of beleggingen in infrastructuur gericht op duurzame energiebronnen.
Wat maakt het uniek?

Wat maakt het uniek?

Beleggen in private markten kan aantrekkelijk zijn, maar vereist wel een lange termijnhorizon gezien de beperkte liquiditeit van de onderliggende beleggingen. Traditioneel is beleggen in private markten hoofdzakelijk voorbehouden aan grote institutionele beleggers. Om ook andere beleggers toegang te geven tot de private markten, heeft Kempen een oplossing ontwikkeld om te beleggen in Private Markets. Hiermee kunt u ook als minder grote belegger in de uitdagingen van de toekomst beleggen en profiteren van demografische ontwikkelingen op lange termijn.
Rendement en diversificatie

Rendement en diversificatie

Met Private Markets belegt u in niet-beursgenoteerde activa. Beleggingen in private markten lieten in het verleden sterke voor risico gecorrigeerde rendementen zien. Een ander voordeel is de diversificatie die dit kan toevoegen aan portefeuilles met traditionele beleggingscategorieën.

Uiteraard zijn er ook belangrijke aandachtspunten. Zo is een lange beleggingshorizon vereist in verband met de beperkte liquiditeit. Ook brengen toegankelijkheid en implementatie uitdagingen met zich mee.

Zet ons aan het werk

Drijvende kracht achter de oplossing is het Private Markets Team van Kempen. Dit bestaat uit gespecialiseerde beleggingsprofessionals die al jaren samenwerken. Als klant van Van Lanschot brengen wij u graag met hen in contact. 

Risico's van beleggen

Disclaimer

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we beleggingsprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de beleggingsprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel