1. Aanbod
 2. Beleggen
 3. Kempen SDG Farmland Feeder Fund
Beekje in landschap

Kempen SDG Farmland Feeder Fund

duurzaam beleggen
 • Duurzaam én financieel rendement
 • Diversificatie en spreiding van risico's
 • Voor beleggers met een horizon van 10+ jaar

Investeren in duurzame landbouwgrond

Het Kempen SDG Farmland Fund heeft als doel aantrekkelijke langetermijnrendementen te realiseren door wereldwijd te investeren in landbouwgrond. Het fonds kent scherp gedefinieerde duurzame doelstellingen, welke een expliciet onderdeel uit maken van de beleggingsstrategie. Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden.

AFM risico indicator 6

Het Kempen SDG Farmland Fund is één van de investeringsprojecten waarmee we als Van Lanschot Kempen een positieve bijdrage willen leveren aan de toekomst van de boeren, de natuur en het klimaat. Het fonds biedt:

 • Financieel rendement;
 • Sociaal rendement;
 • Ecologisch rendement.

Bekijk de video:

Van Lanschot is als bank geregistreerd in het Wft-register en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank NV (DNB), en de Autoriteit Financiële Markten en kan optreden als aanbieder van betaal-, spaar- en kredietproducten, als bemiddelaar in verzekeringsproducten en als verlener en/of uitvoerder van beleggingsdiensten.


Maak met uw vermogen een wereld van verschil

Wilt u investeren in een betere wereld én dat met een aantrekkelijk financieel rendement? Neem dan contact op met uw private banker. Bent u nog geen klant? Maak dan een afspraak.

Kempen SDG Farmland Fund

Het fonds biedt toegang tot landbouwgrond met zowel jaarlijkse gewassen, zoals granen en groenten, als permanente gewassen, zoals fruit en noten. Door een goede mix, ontstaat er een  risicospreiding. De focus ligt op middelgrote boerderijen in OECD-landen. Inmiddels bestaat de portefeuille uit zestien stukken landbouwgrond in vijf verschillende landen. Naast Australië heeft het fonds, gronden aangekocht in Nieuw-Zeeland, Denemarken, Portugal en de Verenigde Staten.

De beheerder van het fonds werkt samen met lokale in landbouw gespecialiseerde partners voor de uitvoering van het operationele beheer van de landbouwgronden en om te profiteren van de lokale kennis en deskundigheid.

Duurzaam beleggen en financieel rendement

Naast een dergelijk duurzaam rendement moet uiteraard ook een financieel rendement worden behaald. Het verwachte nettorendement ligt tussen de 6-8% per jaar. Dit rendement is opgebouwd uit verschillende componenten: de opbrengst van de gewassen, verantwoorde productiviteitsverbetering, waardestijging van het land en een (nu nog) bescheiden ecologisch rendement. Dat laatste ontstaat door vergoedingen voor de opslag van CO2 of de verbetering van biodiversiteit via diverse handelssystemen. Dit is een prognose. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw beleggingen kan fluctureren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Het Kempen SDG Farmland Fund is een beleggingsfonds dat zich richt op duurzame landbouwgronden en geschikt is voor goedgeïnformeerde beleggers die op zoek zijn naar een belegging voor de lange termijn. Wilt u meer weten over het beleggingsfonds? Download dan de Kempen SDG Farmland Fund-brochure.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen Van Lanschot Kempen

Met het oog op een verduurzaming van de wereld in 2030 hebben de Verenigde Naties zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen opgesteld. Deze Sustainable Development Goals (SDG's) omvatten tal van thema's zoals armoede, honger, werk, klimaatverandering en gezondheidszorg. Van Lanschot Kempen ondersteunt deze duurzaamheidsdoelen. Wij richten ons op een drietal thema’s binnen de SDG’s waar wij met onze kennis het beste een zinvolle bijdrage kunnen leveren.

 • Klimaat en biodiversiteit: ons milieu helpen sneller te herstellen door bij te dragen aan energietransitie en biodiversiteit;
 • Slimme en circulaire economie: de bedrijven waarin we investeren helpen bij te dragen aan een slimme, circulaire en inclusieve economie;
 • Langer gezonder leven: onze klanten en de samenleving helpen om langer en gezonder te leven.

Neem direct contact met mij op

Interesse?
Contact block
Jacqueline van der Voort
Directeur Executives

Risico's van beleggen

Disclaimer

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we beleggingsprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de beleggingsprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel