1. Aanbod
 2. Beleggen
 3. Kempen Private Real Estate Pool

Kempen Private Real Estate Pool

vastgoed
 • Beleggen in Europees hoogwaardig vastgoed met spreiding over logistiek, woningen, kantoren en winkels
 • Geschikt voor particuliere beleggers, family offices, verenigingen en stichtingen
 • Geen regeldruk, geen zorgen over huurders en geen rompslomp van onderhoud

Nieuw beleggingsfonds voor vastgoed

blog
De belangrijkste punten over de Kempen Private Real Estate Pool voor u op een rij.
lees de blog

Vastgoedbeleggen met vele voordelen

Wilt u beleggen in vastgoed, maar niet zelf onroerend goed aanschaffen? En vindt u investeren in een enkel vastgoedfonds te beperkt? In dat geval past onze Private Real Estate Pool wellicht bij uw wensen. Dit is een nieuw beleggingsfonds van Van Lanschot Kempen dat in niet-beursgenoteerde (private) vastgoedfondsen belegt. Deze fondsen zijn gespecialiseerd in de vastgoedcategorieën woningen, logistiek vastgoed (distributiecentra en magazijnen), kantoren of winkels in Noordwest-Europa. 

Lees het essentiële-informatiedocument van de Private Real Estate Pool hier.

AFM risico indicator 6

Webinar Kempen Private Real Estate Pool

Benieuwd naar de ins- en outs van dit nieuwe beleggingsfonds? Bekijk dan het webinar.

Webinar Private Real Estate Pool

Inleg samenvoegen is de kracht

De Private Real Estate Pool biedt particuliere beleggers en semi-institutionele beleggers zoals family offices, verenigingen en stichtingen toegang tot aantrekkelijke vastgoedfondsen. Door de hoge minimale inleg kunnen normaal gesproken alleen grote, institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars in deze fondsen beleggen. In onze Private Real Estate Pool voegen we de inleg van een groot aantal kleinere beleggers samen waardoor zij toch in deze vastgoedfondsen kunnen investeren. Daardoor kunt u ook in typen vastgoed beleggen die voor u als directe belegging niet haalbaar zijn vanwege de hoge investering, zoals logistiek vastgoed. De individuele minimale inleg om te participeren in dit fonds is € 125.000.

Actief beheer voor hoger rendement

Het fonds wordt actief beheerd. De portefeuillemanagers bepalen op basis van hun eigen analyse en visie in welke vastgoedcategorieën zij willen beleggen en selecteren daar de juiste vastgoedfondsen voor. 

De voordelen van de Private Real Estate Pool

 • Toegang tot private vastgoedfondsen die normaal alleen voor institutionele beleggers toegankelijk zijn
 • Beleggen in vastgoed waarin niet zelf direct is te beleggen
 • Toegang tot panden van hoge kwaliteit op de beste locaties
 • Brede spreiding over vastgoedcategorieën en landen in Europa
 • Lage correlatie met andere beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties
 • Grotere liquiditeit dan bij zelf direct in vastgoed beleggen (elk kwartaal in- of uitstappen)
 • Gebalanceerd rendement waarbij het rendement door spreiding van de portefeuille niet afhankelijk is van één of enkele panden
 • Kostenvoordeel: tegen lage kosten toegang tot grote private vastgoedfondsen en transactiekosten worden gedeeld met andere beleggers in het fonds
 • Geen regeldruk, geen zorgen over huurders en geen rompslomp van onderhoud

Welke risico's zijn er?

 • Marktrisico
  Voor de Kempen Private Real Estate Pool geldt het algemene risico van beleggen dat  de markt fluctueert en wat voor een belegging winst of verlies betekent. De vastgoedmarkt beweegt omhoog of omlaag door allerlei factoren van bijvoorbeeld economische of politieke aard met invloed op de waarde van vastgoedbeleggingen. Dit risico is altijd aanwezig en kan niet worden voorkomen. Wel zorgt de goede spreiding van de portefeuille over verschillende typen vastgoed en verschillende landen om dit risico enigszins te beheersen. De Kempen Private Real Estate Pool spreidt zijn beleggingen over diverse fondsen in woning-, logistiek-, kantoor- en winkelvastgoed in 10-12 landen in Noordwest-Europa.
 • Risico van veranderende wet- en regelgeving
  De aantrekkelijkheid van vastgoed als belegging kan toe- of afnemen als wet- en regelgeving verandert. Een voorbeeld is de aangescherpte regulering in Nederland voor de woningmarkt met een beperkte huurverhoging, zelfbewoningsplicht en opkoopbescherming. Het Real Assets Team van Van Lanschot Kempen neemt deze veranderingen mee in zijn beleggingsmodellen. Zo bevat de startportefeuille van de Kempen Private Real Estate Pool geen Nederlandse woningen, iets wat eerder wel de intentie was.
 • Liquiditeitsrisico
  Beleggers in de Kempen Private Real Estate Pool kunnen niet dagelijks in of uit het fonds stappen door een beperkte liquiditeit (verhandelbaarheid) van de onderliggende vastgoedfondsen. De Kempen Private Real Estate Pool belegt in grote, open end-vastgoedfondsen waarbij elk kwartaal redemptiemogelijkheden zijn (de mogelijkheid om het belang te verkopen). Dat maakt het liquiditeitsrisico kleiner, maar het is nog steeds aanwezig. Het fonds heeft een initiële lock-up van 3 jaar, wat betekent dat een belegging de eerste drie jaar niet kan worden verkocht. Na deze drie jaar kan er op basis van best effort elk kwartaal worden gehandeld (er is geen gegarandeerde liquiditeit).
 • Valutarisico
  De Kempen Private Real Estate Pool noteert zijn rendement in euro, maar belegt ook in vastgoedfondsen die in andere valuta rekenen. De koers van de euro ten opzichte van die andere valuta bepaalt mede het rendement. Omdat de Kempen Private Real Estate Pool zich voornamelijk richt op eurolanden, beperkt het valutarisico zich tot met name het Verenigd Koninkrijk, de non-euro Scandinavische landen en Zwitserland.
 • Waarderingsrisico
  Privaat vastgoed is een illiquide belegging waarbij geen dagelijkse marktprijs wordt bepaald (zoals op de beurs). De waardering wordt met name bepaald door taxaties en die zijn gebaseerd op historische transactieprijzen. Als gevolg hiervan kunnen er verschillen ontstaan tussen huidige transactieprijzen en de boekwaarden van de aandelen van de fondsen. Het model dat de Kempen Private Real Estate Pool gebruikt voor de analyse en waardering van privaat vastgoed probeert juist iets over de toekomstige waardering te zeggen en hiermee te bepalen of een private vastgoedfonds interessant is om in te beleggen.
 • Managementrisico
  De portefeuillemanagers van de Kempen Private Real Estate Pool kunnen beleggingen selecteren waarbij de verwachtingen achteraf niet uitkomen. Ook kan één van hen Van Lanschot Kempen verlaten waarbij niet direct capabele vervanging voorhanden is om het fonds adequaat voort te zetten. Het managementrisico wordt beheerst door een consistent en bewezen beleggingsmodel dat het hele Real Assets Team van Van Lanschot Kempen gebruikt voor beleggingen in zowel beursgenoteerd als privaat vastgoed. Daarnaast bespreekt en evalueert het hele team de genomen beleggingsbeslissingen. Hierdoor is het mogelijk om de continuïteit te waarborgen, ook bij personeelsverloop.

Interesse in de Private Real Estate Pool?

Neem dan contact op met uw private banker. Bent u nog geen klant van Van Lanschot? Maak dan een afspraak via onderstaande button.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel