1. Aanbod
  2. Beleggen
  3. Duurzaam beleggen
duurzaam beleggen windmolen

Investeren in de toekomst

duurzaam beleggen
  • Draag actief bij aan positieve veranderingen in de wereld
  • Duurzaamheid en financieel rendement gaan hand in hand
  • Investeer in oplossingen voor belangrijke thema's van deze tijd, zoals klimaatverandering

Op weg naar een duurzame beleggingsportefeuille

animatie

Wat is duurzaam beleggen?

Bij duurzaam beleggen speelt naast het financieel rendement ook de invloed op mens, milieu en maatschappij een belangrijke rol. Als duurzame belegger beoordeel je bedrijven niet alleen op financiële resultaten, maar ook op de manier waarop deze omgaan met hun werknemers en het milieu en hoe ze zich opstellen in ethische vraagstukken. U belegt bijvoorbeeld niet in producenten van kernenergie, wapenfabrikanten en bedrijven die zich schuldig maken aan het schenden van mensenrechten of de arbeidsomstandigheden van hun werknemers.

Waarom duurzaam beleggen?

  • De duurzame belegger kijkt verder dan alleen de financiële resultaten. Hierdoor ziet hij beter wat de kansen en duurzaamheidsrisico’s van een bedrijf zijn. 
  • Duurzame bedrijven zijn vaak innovatieve en vooruitstrevende bedrijven met een focus op de toekomst. Dit zijn bedrijven die op zoek gaan naar oplossingen voor toekomstige ontwikkelingen.

Hoe kan ik duurzaam beleggen bij Van Lanschot?

Duurzaam beleggen sinds 1737

Wij geloven in doorgeven in de breedste zin van het woord. Verantwoord ondernemen is onderdeel van wie wij zijn en daardoor in alle lagen van de organisatie zichtbaar. U merkt dit aan hoe wij omgaan met onze medewerkers, ons inkoop- en milieubeleid, maar ook in ons (beleggings)aanbod aan onze klanten. Door echt iets terug te geven aan de samenleving via de Van Lanschot Kempen Foundation. 

Zet ons aan het werk

Maak een afspraak
Wij helpen u aan een unieke, passende beleggingsoplossing. Onze aanpak zal u verrassen.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel