1. Aanbod
  2. Beleggen
  3. Duurzaam beleggen
duurzaam beleggen windmolen

Investeren in de toekomst

duurzaam beleggen
  • Draag actief bij aan positieve veranderingen in de wereld
  • Duurzaamheid en financieel rendement gaan hand in hand
  • Investeer in oplossingen voor belangrijke thema's van deze tijd, zoals klimaatverandering

Op weg naar een duurzame beleggingsportefeuille

animatie

Wat is duurzaam beleggen?

Bij duurzaam beleggen speelt naast het financieel rendement ook de invloed op mens, milieu en maatschappij een belangrijke rol. Als duurzame belegger beoordeelt u bedrijven niet alleen op financiële resultaten, maar ook op de manier waarop deze omgaan met hun werknemers, het milieu en hoe ze zich opstellen tegenover ethische vraagstukken. Als u duurzaam wilt beleggen, investeert u bijvoorbeeld niet in producenten van kernenergie, wapenfabrikanten en bedrijven die zich schuldig maken aan het schenden van mensenrechten of de arbeidsomstandigheden van hun werknemers.

Waarom duurzaam beleggen?

Als duurzame belegger kijkt u verder dan het financiële resultaat. Ook de impact op mens, maatschappij en milieu zijn van belang. U investeert in bedrijven die op zoek gaan naar oplossingen voor thema's zoals klimaatverandering, sociale ongelijkheid of biodiversiteitsverlies. U steunt innovatieve en vooruitstrevende bedrijven, die het beste voor hebben met mens en planeet. Kortom, het type bedrijven waar financieel én maatschappelijk rendement hand in hand gaan.

Hoe kan ik duurzaam beleggen bij Van Lanschot?

Duurzaam en betrokken beleggen

Wij geloven in doorgeven in de breedste zin van het woord. Verantwoord ondernemen is onderdeel van wie wij zijn en daardoor zichtbaar binnen in alle lagen van de organisatie. U merkt dit aan hoe wij omgaan met onze medewerkers, ons inkoop- en milieubeleid, maar ook in ons (beleggings)aanbod.

Zet ons aan het werk

Maak een afspraak
Wilt u beleggen met oog voor mens, maatschappij en milieu? In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel